Izmos rosszfiú lett a kis balettosból! Így néz ki most a Billy Elliot gyereksztárja
Jamie Bell, a Billy Elliot gyereksztárja lecserélte a balettcipőt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kilencvenes évek végén vézna, szürke kis egérkeként robbant be a filmvilágba az akkor 13 éves Jamie Bell.

Visszafogottan, egyszersmind átütő erővel játszotta a Billy Elliot című filmben a munkásosztályba született sápadt gyereket, aki a nyolcvanas évek Angliájában dacol bányász apjával, és bokszedzés helyett inkább balettleckéket vesz. Alakítását 2001-ben a legjobb férfi főszereplőnek járó BAFTA-díjjal ismerték el.

Gazfickó a való életben is

A világhírnévvel járó siker - mint sok más gyereksztárt - Jamie-t is megrészegítette. A 25 éves színész erről  nemrég egy vele készített interjúban beszélt.

- 15 évesen az eszemet vesztettem. Feltárult előttem egy világ, amelyben nem voltak határok, és amelyben megkaptam bármit, amit csak akartam. Mire a felhajtás elült, elvesztettem minden szerénységemet, illemtudásomat, valamint az introvertáltságomat - fogalmazott.

- Egy kis seggfej lett belőlem. 16 évesen pedig egy igazán nagy seggfej lettem. Visszagondolva félelmetesnek találom életemnek ezt az időszakát - fejezte be.

Végül sikeresen megbirkózott a sztársággal és a nagykorúvá válással járó nehézségekkel. 

Folyamatosan a vásznon

Jamie Bell ismertségét a mai napig jól kamatoztatja, szinte nem volt olyan év, hogy ne rukkolt volna elő új produkcióval. Legújabb filmjében, a Retreat című thrillerben igazi gonoszt testesít meg, annak minden jellegzetességével, így kidolgozott izmokkal és egy halálfejes tetoválással.

A titokzatos Jacket egy lakatlan szigeten vetik partra a hullámok, ahol mindössze egy pár, Kate - Thandie Newton - és Martin - Cillian Murphy - tartózkodik, hogy a világtól elzártan megpróbáljanak feldolgozni egy személyes tragédiát. Mikor súlyos sérüléseiből felépül, arról tájékoztatja megmentőit, hogy Európában egy fertőző betegség szedi áldozatait.

Jamie Bell jelenleg a Tintin kalandjai című animációs filmben hallható, angolul az ő hangján beszél a főhős.

Ezt is szeretjük