Elhunyt Robert Redford 58 éves fia: James májrákkal küzdött
James Redford gyermekkora óta autoimmun betegségben szenvedett.

james-redford

Robert Redford 58 éves fia, James Redford elhunyt, adta hírül a sztár felesége a Twitteren. A férfi gyermekkora óta autoimmun betegségben szenvedett, 1993-ban mindkét veséjét át kellett ültetni. Tavaly novemberben is transzplantációra várt, amikor orvosai felfedezték a daganatos elváltozást a máján, végül kaliforniai otthonában, szerettei körében hajtotta örök álomra a fejét október 16-án.

Kedvese, Kyle Redford egy fotómontázzsal emlékezett meg néhai férjéről az oldalán, ezzel együtt tudatta a rajongókkal a szomorú hírt.

„Jamie ma eltávozott. Összetört a szívünk. Gyönyörű, szeretetteljes életet élt, és sokakra hatással volt, rengetegen szerették. Hihetetlenül hiányozni fog. Hálás vagyok, hogy 32 évig a felesége lehettem, és a két csodálatos gyermekünkért is, akiket együtt neveltünk fel. Nem tudom, mi lett volna velünk nélkülük az elmúlt két évben.”

Redford az elmúlt közel három évtizedben küzdött ritka autoimmun betegségével, amely a veséjét támadta meg, ezért szorul élete során többször is átültetésre. Küzdelmei a kórral arra inspirálták, hogy megalapítsa a James Redford Institute For Transplant Awareness nevű nonprofit szervezetet, mellyel az volt a célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a szervadományozás fontosságára, valamint ennek szabályaira. 

Robert és James Redford 2018-ban a The Redford Center jótékonysági eseményén.
Robert és James Redford 2018-ban a The Redford Center jótékonysági eseményén.
Fotó: Tim Mosenfelder / Getty Images Hungary

Később édesapjával megalapították a The Redford Center nevű filmgyártó céget, ezzel lehetőséget biztosítva olyan produkciók készítésére, melyek a környezetvédelemre, ezen belül a klímaváltozás problémájának megoldására fókuszáltak.

James Redfordot édesapján és feleségén kívül két gyermeke gyászolja: a 29 éves szintén színész fia, Dylan, valamint színésznő lánya, Lena.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük