50 fölött is gyönyörű az igéző szemű Isabelle Adjani

A sötét hajú, sápadt szépség karrierje során remek alakításokkal gazdagította a mozi történelmét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem lett volna más halhatatlan szerepe, mint a zaklatott feleségből egy szörny szexpartnerévé váló Anna az 1981-es Megszállottság című moziban, akkor is az egyik legvakmerőbb színésznőnek tekinthetnénk Isabelle Adjanit.


A fent említett Cézar-díjas alakítás azonban csupán egy példája volt az 53 éves sztár pályafutását jellemző sajátosságára.

Törékeny, klasszikus szépségét igyekezett olyan szerepekben kamatoztatni, amelyek sokkolóan és szokatlanul használták ki e pompás adottságát.

Bájos, mégis csábos

Az 1955-ös születésű, több nyelven beszélő Adjani algériai kabil apától és német anyától született, ám Franciaországban nőtt fel. 12 éves korától színpadon játszott, majd 1970-ben debütált a vásznon.

Az európai mozi legendás szexistennőjeként olyan feladatokat kapott Luc Besson 1985-ös Metrója után, ahol szinte csak bájos dekorációnak használták.

Ilyen volt az 1996-os Az ördög háromszöge is, Sharon Stone-nal, amit egyébként a Medence című Alain Delon-Romy Schneider film feldolgozásaként dobtak piacra.

Kritikusai és csodálói szerint, ha csak vonzónak kell lennie, Adjani olyan, mint a ketrecbe zárt, mozdulatlan, támadni kész vadállat. Ha viszont erős szerepet kap, az maga a tombolás.

Sajnálatos módon manapság leginkább mégis nélkülözniük kell az igényes filmek kedvelőinek az Oscarra több ízben is jelölt szépséget, mivel többnyire családjával tölti az időt.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az idők során ugyanis két fia született Daniel-Day Lewistől - akivel egyébként már nincsenek együtt.

Cikkünk a Gabo kiadó gondozásában megjelent 501 filmsztár aktuális fejezetének felhasználásával készült.
Ezt is szeretjük