50 fölött is gyönyörű az igéző szemű Isabelle Adjani
A sötét hajú, sápadt szépség karrierje során remek alakításokkal gazdagította a mozi történelmét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem lett volna más halhatatlan szerepe, mint a zaklatott feleségből egy szörny szexpartnerévé váló Anna az 1981-es Megszállottság című moziban, akkor is az egyik legvakmerőbb színésznőnek tekinthetnénk Isabelle Adjanit.


A fent említett Cézar-díjas alakítás azonban csupán egy példája volt az 53 éves sztár pályafutását jellemző sajátosságára.

Törékeny, klasszikus szépségét igyekezett olyan szerepekben kamatoztatni, amelyek sokkolóan és szokatlanul használták ki e pompás adottságát.

Bájos, mégis csábos

Az 1955-ös születésű, több nyelven beszélő Adjani algériai kabil apától és német anyától született, ám Franciaországban nőtt fel. 12 éves korától színpadon játszott, majd 1970-ben debütált a vásznon.

Az európai mozi legendás szexistennőjeként olyan feladatokat kapott Luc Besson 1985-ös Metrója után, ahol szinte csak bájos dekorációnak használták.

Ilyen volt az 1996-os Az ördög háromszöge is, Sharon Stone-nal, amit egyébként a Medence című Alain Delon-Romy Schneider film feldolgozásaként dobtak piacra.

Kritikusai és csodálói szerint, ha csak vonzónak kell lennie, Adjani olyan, mint a ketrecbe zárt, mozdulatlan, támadni kész vadállat. Ha viszont erős szerepet kap, az maga a tombolás.

Sajnálatos módon manapság leginkább mégis nélkülözniük kell az igényes filmek kedvelőinek az Oscarra több ízben is jelölt szépséget, mivel többnyire családjával tölti az időt.

Az idők során ugyanis két fia született Daniel-Day Lewistől - akivel egyébként már nincsenek együtt.

Cikkünk a Gabo kiadó gondozásában megjelent 501 filmsztár aktuális fejezetének felhasználásával készült.
Ezt is szeretjük