Ő volt a Zorba, a görög bombázója - Irene Papas így néz ki 93 évesen
Irene Papast az 1964-es Zorba, a görög című film tette ismertté.

cover-irene-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Irene Papas, a görög színésznő és énekesnő színészi karrierje 1948-ban indult, ekkor kapta meg első filmszerepét hazájában. Az ötvenes években már folyamatosan forgatott otthon és Amerikában egyaránt, de az 1964-ben megjelent, három Oscar-díjat nyert alkotás, a Zorba, a görög című film tette őt igazán ismertté.

A görög-amerikai-brit film óriási sikert aratott 1964-ben Görögországban és az Amerikai Egyesült Államokban egyaránt, az alkotás nemcsak a közönség, hanem a kritikusok szívébe is belopta magát. Az akkor 38 éves színésznő özvegyet alakított a filmben Anthony Quinn és Alan Bates oldalán, ezután pedig igazi szupersztárrá avanzsálódott: játszott az Odüsszeiában, az Egy királyi álomban, Az üzenetben a Vérvonalban vagy a Navarrone ágyúi című háborús filmben is, ami szintén nemzetközi sztárrá tette őt.

 Az 1926-os születésű színésznő, aki 2019-ben töltötte be 93. életévét, utolsó emlékezetes szerepét a 2001-ben bemutatott Corelli kapitány mandolinja című romantikus drámában kapta, ahol Drosoulát játszotta Nicolas Cage, Christian Bale és Penélope Cruz oldalán. A színésznő 2003-ig szerepelt filmekben, utána visszavonult - ekkor már 77 éves volt.

Kevesen tudják, de a 93 esztendős színésznő fiatalon sikeres énekesnő volt: 1969-ben egy lemezen 11 Mikis Theodorakis-dalt énekelt el. Több alkalommal dolgozott együtt Vangelisszal is: 1979-ben jelent meg Ódák című lemeze, melyen nyolc görög népdalt énekelt el, utána pedig a Rapszódiák, melyen hét bizánci, vallásos himnuszt rögzített.

szoveg-ok

Ami a gyönyörű színésznő magánéletét illeti: 1943 és 1947 között Alkis Papas színész-forgatókönyvíró felesége volt. 1954-ben Marlon Brandóval találkozott, akivel titkos szerelmi viszonyuk volt, majd 1957-ben feleségül ment Jose Kohn filmproducerhez, de második házassága is válással végződött. Sajnos az egészségi állapota nem a legjobb, az egykori filmcsillag hat éve Alzheimer-kórban szenved.

Így néz ki ma a West Side Story főszereplőnője

Rita Moreno még mindig olyan gyönyörű, mint a film idején - ráadásul 56 évvel ezelőtti ruhájába is belefér!

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük