50 évesen is hihetetlenül szexisek
Sikerekkel a hátuk mögött, tervekkel előttük. Íme, 4 sztár, aki bebizonyítja, nem áll meg az élet az 50. szülinap után.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ötven év. Az embert szinte megbabonázza ez a szám, hát még, ha nőből gyúrták. Fél évszázad tapasztalatát összegyűjteni nem kis dolog: a szerencsésebbek még mindig férjnél vannak, vagy esetleg újra megtalálták az igazit, a gyerekek már kirepültek, sőt, még néhány év, és akár nagymamává is avanzsálhatnak a magukat még ifjúnak érző hölgyek.

Amikor az ember húsz évesen belegondol, vénséges matrónáknak gondolja az ötveneseket, aztán, ahogy közeledik a bűvös szám felé - nem beszélve arról, hogy szeretett és fiatalos édesanyja is hipp-hopp meghaladja ezt a kort -, úgy értékeli át a gondolatait, és rájön, csodálatos fordulópont ez a legtöbb nő életében, melyet jóként kell és érdemes megélni.

A most következő négy, 1958-ban napvilágot látott színésznő mögött is pontosan ötven év áll, és bár a hírnév szárnyára kapta őket, gondjaik és tapasztalataik nem különböznek az átlagemberétől: szerettek és szeretnek, csalódnak és újrakezdenek, tévednek és megbánnak - ám képesek tanulságokat megfogalmazni, és továbblépni, ha muszáj.

Jamie Lee Curtis

Ha nagyon szabályosan járnánk el, akkor Jamie Lee Curtis helyett Lady Haden-Guestnek kellene hívnunk a november 22-én született színésznőt férje, Christopher Guest révén, aki 1986-ban édesapjától megörökölte a Haden-Guest báróságot.

Bár a magyar származású Tony Curtis és Janet Leigh utódja egy ideig szociális munkásnak készült, egy szemeszter után abbahagyta az egyetemet, hogy a családi hagyományokat kövesse, és színésznek álljon.

A '80-as évek elején Curtis volt az ügyeletes horrorsztár, aki velőtrázó sikolyával csak fokozta a filmek keltette rémületet, ám szép lassan sikerült az elismert sztárok közé bekúsznia.

Az Ingerlő idomokban John Travoltával játszott együtt, a Hal neve: Wanda John Cleese és Kevin Kline ismeretségét hozta, míg az 1994-es Két tűz között című Schwarzenegger-féle akció-vígjátékbéli szerepével az Arany Glóbuszt is kiérdemelte. Jamie Lee Curtis nem szégyelli a korát. Nemrég retusálatlan fotósorozat mutatta meg, hogyan is néz ki egy nő az ő korában.

Amit kevesen tudnak róla: 1993 óta számos, a kritika által is elismert gyermekkönyvet is írt, melyek mind a HarperCollins kiadó gondozásában jelentek meg.

Marg Helgenberger

A november 16-án született Marg Helgenberger ugyancsak olyan foglalkozást szeretett volna választani, mint édesanyja, csakhogy a mama jelen esetben nővérkeként dolgozott egy nebraskai kisvárosban.

A német és ír felmenőkkel bíró sztár nevét tulajdonképpen a legtöbb ember a CSI: Helyszínelők kapcsán jegyezte meg, ahol 2000 óta Catherine Willows-t, a sztriptíztáncosból lett szakértőt alakítja, holott filmes karrierje egészen 1988-ig nyúlik vissza, amikor is a China Beach című sorozatban kapott szerepet, de később felbukkant a Lényben és a Will Smith főszereplésével készült Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? című akciómoziban is.

Amit kevesen tudnak róla: 2006-ban szülővárosában, a körülbelül 1200 lakosú helységben, North Bendben átnevezték az utcát, melyben lakott, Helgenberger sugárútra.

Rebecca Holden

A június 12-én ötven éves vörös színésznő neve valószínűleg azoknak cseng ismerősen, akik egyetlen epizódját sem hagyták ki a Knight Rider sorozatnak annak idején – míg a hölgyek David Hasselhoff sármjában gyönyörködhettek, addig az urak bájos technikus-segítőit csodálhatták epizódról epizódra.

Holden kisasszony karrierje a '80-as években volt a csúcson, több, abban az időben sikeres sorozatban is megfordult, mint a Magnum, a T. J. Hooker, a Mike Hammer vagy a Remington Steele, mely utóbbi egyébként Pierce Brosnannek hozta meg a hírnevet.

April Curtis szerepében 1988-ban landolt, és ugyan csak egy szezonban láthatták a nézők, sokak kedvence maradt a jókislányos Bonnie, vagyis Patricia McPherson ellenében, akit azonban az amerikai nézők annyira megszerettek, hogy a harmadik szezontól ismét ő szervizelte a csodakocsit, K.I.T.T.-et. Holden azonban nem kesergett, inkább másik szerelméhez, a zenéléshez fordult vigaszért, és sikeres countrykoncerteket adott országszerte.

Amit kevesen tudnak róla: a sztár eredetileg zeneakadémiára járt, zongora és ének szakon diplomázott, sőt, operában és musicalben is énekelt.

Madeleine Stowe

Stowe–ban az a legkülönösebb, hogy egyáltalán színésznő lett belőle, hiszen már gyermekkorában sem szerette a társaságot.

Tíz évesen arról álmodozott, hogy egyszer zongoraművész lesz belőle, ezért hát nagy elánnal tanult zongorázni, nem utolsósorban azon okból kifolyólag, hogy legalább addig sem kellett a többi gyerekkel lennie - állítólag randizni is csak 18 éves korában ment először. Az egyetemen aztán filmművészetet és újságírást tanult, de mivel nem igazán kötötték le tanulmányai, unaloműzőként jelentkezett egy Beverly Hills-i színházba, ahol aztán egy tehetségkutató rögtön felfedezte, és szerepet ajánlott neki.

A barna hajú sztárt, aki hasonlóságot mutat a szintén ötven éves Andie McDowell kolléganőjével, azóta több A-kategóriás moziban is láthattuk: Az utolsó mohikánban Daniel Day-Lewis oldalán szerepelt, a Szemfényvesztésben Aidan Quinn volt a partnere, a 12 majomban pedig Bruce Willis és Brad Pitt társaságában láthattuk.

Amit kevesen tudnak róla: karrierje ellenére legszívesebben távol a világtól eső texasi farmján tartózkodik férjével és gyermekeivel, ahol a háziállataikat ő maga gondozza.

Ezt is szeretjük