A 6 legeredetibb jeges vödrös öntés sztároktól
Akik nem úgy és nem azt csinálták
Már szinte mindenki megtette, de ők tényleg kreatívak voltak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ALS-nek rövidített, nehezen megjegyezhető - amiotrófiás laterálszklerózis -, ám meglehetősen súlyos idegrendszeri rendellenesség valószínűleg sohasem kapott volna ekkora figyelmet, no és persze adományokat, ha nincs Corey Griffin.

Corey Griffin, aki kitalálta
Stephen Hawking is ALS-ben szenved

Corey barátja ugyanis éppen ebben a betegségben szenved, ezért is találták ki, hogy egy ilyen vicces felhívással szereznek anyagi támogatást az ALS elleni küzdelemhez.

Jegezz vagy fizess!

A lényeg az volt, hogy valaki vagy nyakon önti magát egy vödör jeges vízzel - innen az elnevezés, hogy Ice Bucket Challenge, azaz jeges vizes kihívás -, vagy adományt küld egy, a betegség ellen küzdő alapítványnak.

Végül azonban az emberek többsége mindkettőt megtette, már aki megértette az egész lényegét. Így megvolt a móka, és megvolt a jótékony rész is.

A sors iróniája, hogy néhány hete Corey Griffin elhunyt: a 27 éves férfi éppen egy adománygyűjtő úton volt egy Massachussetts állambéli szigeten, amikor a nap végeztével fejest ugrott egy ház tetejéről az Atlanti-óceánba, és megfulladt.

Mindenki részt akar venni benne

Ám az általa kitalált kezdeményezés sohasem látott lavinát indított el a közösségi oldalakon, olyan hírességek részvételével, mint Mark Zuckerberg, a Facebook atyja, Steven Spielberg rendező, Victoria Beckham vagy éppen Donatella Versace divatguru.

A rengeteg vicces sztárvideó közül most olyanokat válogattunk, ahol igyekeztek a feladatot kreatívan megoldani.

Patrick Stewart, az úriember

A Star Trek filmek Pickard kapitánya és az X-Men sztárja úgy gondolta, a jégnek sokkal jobb helye van a whiskey-ben, ezért aztán miután megírta a csekket az alapítvány javára, elfogyasztotta italát.

Matt Damon, a környezetvédő

A színész - aki a Water.org egyik alapítója is - nagy védelmezője a tiszta víznek, mivel tisztában van azzal, hogy a világon sok helyütt küszködnek vízproblémával. Éppen ezért, mivel egy cseppet sem akart pazarolni az iható csapvízből, a vécécsészéből mert magának vizet a kihíváshoz.

Chris Pratt, aki nem akarta, mégis megkapta

A sármos színész, aki az idei A galaxis őrzői című mozifilmmel lett ismert, próbálta viccesen megoldani a feladatot. Olyan alkoholt választott mini kiszerelésben, aminek a nevében benne volt az ice, azaz jég szó, és jóízűen lehajtotta. Ráadásul kétszer egymás után, mivel, ahogy említi, két ember is kihívta. Ám a végén nem ússza meg ő sem.

Bill Gates, a profi

A Microsoft atyját Mark Zuckerberg hívta ki, Gates pedig a lehető legprofibban hajtotta végre az akciót: gondosan megtervezett egy kis gépezetet, amivel magára öntötte a jeges vizet, bevetett egy kis lassított felvételt is, és az egészet HD minőségben rögzítette.

Macklemore, a partiarc

A rapper, aki idén januárban négy díjat is bezsebelt a Grammy-díjátadón, nem házi videót készített, hanem egyszerűen egy koncertje közben intézte el a hideg zuhanyt, 30 ezer sikoltozó német rajongó előtt.

Charlie Sheen, a jófej

A laza színész úgy tesz, mintha jeges vizet öntene a fejére - de végül 10 ezer dollár potyog ki a vödörből. Elvégre, ahogy mondja, a jég elolvad, de ez a pénz tényleg segít az ALS-ben szenvedőkön.

Ezt is szeretjük