Humphrey Bogart 19 éves kolléganőjével csalta a feleségét: végül el is vette Lauren Bacallt feleségül

Humphrey Bogart és Lauren Bacall nem csak a mozivásznon volt tökéletes páros.

humphrey-bogart-lauren-bacall
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

1944-et írtunk, amikor a 19 éves Lauren Bacall megkapta élete első filmszerepét. A Szegények és gazdagok című moziban nem más volt a partnere, mint Humphrey Bogart, aki a Casablanca elsöprő sikere után akkorra már igazi hollywoodi nagyágyúnak számított.

Érthető, hogy a feltörekvő színésznő végtelenül izgatott volt a közös munka miatt. Bár próbálta palástolni a lámpalázát kollégája előtt, az nem sokáig maradt rejtve.

Humphrey Bogart és Lauren Bacall viszonyából házasság lett

A filmcsillag 1978-ban kiadott életrajzi könyvében idézte vissza a forgatás kezdetét. Bogart rögtön az első napon nyugtatni próbálta, és biztosította afelől, hogy remekül fognak együtt szórakozni. Az alkotásban úgy fogalmazott, hogy bár a szerelem nem érte villámcsapásként, a köztük lévő kémia az első perctől kezdve tagadhatatlan volt.

huphrey bogart lauren
Fotó: Getty Images Hungary

A háromhetes forgatás során a mozi két sztárja a szünetekben mindig egymás öltözőjében lebzselt. A köztük lévő csaknem 25 év korkülönbség dacára remekül kijöttek - folyamatosan ugratták a másikat, és nevetgéltek. Végül a baráti csipkelődést egy csók fordította át lángoló szerelemmé, amelyet az akkor még házas színész kezdeményezett. Lauren Bacall 1997-ben a Parade magazinnak árulta el, édesanyja tudott a viszonyról, ám egy cseppet sem örült neki.

- Onnantól kezdve folyamatosan telefonhívásokat kaptam tőle, általában kora reggel, hajnali háromkor. Anyám jól le is szidott érte, mindig azt mondta: „Mégis mit gondolsz, hova mész hajnalok hajnalán? Az a férfi nős ember az ég szerelmére!”.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Bogart a találkozásukkor a harmadik házasságánál járt, 1938-ban vette feleségül Mayo Methot színésznőt. A kapcsolat közel sem volt felhőtlen: az asszony alkoholfüggősége megmérgezte az életüket, hangos vitáik gyakran tettlegességig fajultak. Annak ellenére, hogy teljesen belehabarodott Lauren Bacallba, képtelen volt elhagyni a nőt, miután az megígérte neki, hogy felhagy az ivással, amennyiben együtt maradnak.

bogart
Fotó: Getty Images Hungary

Bár dolgozott azon, hogy megmentse a kapcsolatukat, viszonya ezután is folytatódott. Végül belátta, mindenkinek jobb, ha elválik Methottól. A válás 1945. május 10-én vált hivatalossá, mindössze 11 nappal később pedig már oltár elé is álltak Lauren Bacall-lal. Ezek után további három filmben szerepeltek közösen, valamint családot alapítottak: fiuk, Stephen 1949-ben, lányuk, Leslie 1952-ben született.  

Marilyn Monroe estélyi ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, melyek voltak a legszebb estélyi ruhák, amelyeket Marilyn Monroe viselt.

Ezt is szeretjük