Hihetetlenül szép 84 évesen Honor Blackman, az egykori Bond-lány
Az 1964-es Goldfinger dögös csábítóját alakító színésznő még ennyi idő elteltével sem veszített bájából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bond-filmek történetének talán egyik legemlékezetesebb hölgyeménye kétségtelenül a brit Honor Blackman volt, aki Pussy Galore szerepével örökre beírta magát a titkosügynöksztorik nagykönyvébe.

 

Elsőrangú plasztikai sebésze lehet, ha meg tudta őrizni szépségét

Az említett csábos hölgy az 1964-es Goldfingerben bukkant fel, és bár az alapjául szolgáló regényben alig esik róla említés - sőt, mint kiderül, leszbikus volt -, a filmben egész kis karakterfejlődésen megy keresztül. A világuralomra törő Auric Goldfinger hűvös pilótájától egészen a 007-es ügynök tüzes ágyasáig.

De nem csak emiatt emlékeznek rá sokan: bár a Bond-mozik egyik sajátossága, hogy a benne szereplő nők kétértelmű neveket viselnek, a Pussy Galore kifejezést már-már a cenzúrázás réme fenyegette.

No, nem is annyira a galore miatt, ami „nagyon”, „bőséges” jelentéssel bír, sokkal inkább a pussy miatt. Eme játékosan csengő szó ugyanis amellett, hogy cicát, cicababát jelent, a női nemi szerv egyik becéző formája is.

Nem csoda, ha eleinte Kitty Galore-ra akarták változtatni - a kitty szintén cicus -, ám végül Guy Hamilton rendező úgy döntött, marad az eredeti, amit Fleming adott regényhősnőjének.

Úgy hírlik, biztos, ami biztos alapon meghívta ebédre a cenzori bizottság elnökét és feleségét, és biztosította őket arról, hogy lelkes támogatója a republikánus pártnak, így aztán nem gördítettek akadályt a film bemutatása elé.

Énekel és játszik

Az 1925-ös - más források szerint 1927-es - születésű Honor Blackman volt egyébként a legendás kémfilmek történetének legidősebb Bond-lánya, aki ráadásul idősebb volt még James Bondnál is - Sean Connery ugyanis néhány évvel később, 1930-ban látta meg a napvilágot.

Persze nem ez volt Blackman karrierjének egyetlen filmje, bár azóta jobbára a tévében találkozhattunk vele: 1972-ben szerepelt a Columbo a panoptikumban című krimiben, felbukkant a Kisvárosi gyilkosságok egyik epizódjában, legutóbb pedig a Hotel Babylon sorozatban volt látható. Mindemellett énekesnői babérokra is tör.2009 júliusában jelent meg új albuma The Star Who Fell From Grace címmel. Ami a magánéletét illeti, kétszer volt férjnél: Bill Sankey után 1963 és 1975 között Maurice Kaufmann-nal élt együtt, akivel két gyermeket fogadtak örökbe.
Ezt is szeretjük