Az utcán esett össze! Szívroham végzett a népszerű énekessel
44 éves volt
Heavy D váratlan halálát légzési elégtelenség okozta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 8-án, kedden, 44 éves korában, Los Angelesben elhunyt Heavy D, adta hírül a The New York Times.

A világhírű amerikai rapper kedden délben esett össze Beverly Hills-i otthona előtt, ezt követően rögtön a Cedars-Sinai Medical Centerbe vitték.

Már nem tudták megmenteni

Az orvosok azonban hiába küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni, néhány órával a kórházba szállítást követően elhunyt.

Az énekes eszméletvesztése előtt légzési nehézségekre panaszkodott, a beszámolók szerint nem tüdőgyulladás, hanem szívroham okozta váratlan halálát.

Heavy D eredetileg Dwight Arrington Myers néven látta meg a napvilágot 1967. május 27-én a jamaikai Mandeville városában.

Szülei kisgyerekkorában költöztek a New York államban található Mount Vernonba, zenei pályafutása pedig a nyolcvanas évek végén vette kezdetét.

1987-ben jelent meg első lemeze

Heavy D & the Boyz néven ugyanis egy hip-hop együttest alapított, amelynek tagjai rajta kívül G-Whiz, Trouble T. Roy és Eddie F voltak.

Debütáló lemezük 1987-ben jelent meg Living Large címmel az Uptown Records kiadó gondozásában, a kilencvenes évek közepéig pedig további négy album követte.

Heavy D Michael Jacksonnal is dolgozott, akinek Jam című számában rappelt, de hallhattuk őt Janet Jackson Alright című slágerében is.

1997-ben duettet énekelt B.B. Kinggel a blues királyának Deuces Wild című lemezén, legutóbbi albuma pedig idén szeptemberben jelent meg Love Opus címmel.

15 év kihagyást követően, néhány héttel a halála előtt, 2011 októberében lépett újra a színpadra a BET Hip Hop Awards díjkiosztó gálán.

Ezt is szeretjük