Ennyi volt? Váratlanul véget ér az RTL Klub közkedvelt sorozata
A Tim Roth főszereplésével készült Hazudj, ha tudsz! című sorozatnak nem kegyelmeztek a készítők.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A napokban ültek össze Amerikában a legnagyobb tévécsatornák nagykutyái, hogy eldöntsék, mely sorozatoknak szavaznak bizalmat a közeljövőben.

A kíméletlen szelekciónak sajnos több népszerű széria is áldozatul esett, többek közt véget ért a Fox izgalmas krimisorozata, a Hazudj, ha tudsz! is.

Drasztikusan esett a nézettség

A Tim Roth főszereplésével készült széria 2009-ben indult, összesen három évadot ért meg, és olyan színészeket tett ismertté, mint Kelli Williams, Brendan Hines, Monica Raymund, Hayley McFarland vagy Mekhi Phifer.

A csatorna közleménye szerint a sorozatot a nézettségi mutatók csökkenése miatt vették le a műsorról. Az adatok szerint az első két évad nagyon sikeresnek bizonyult, több mint nyolcmillió nézőt ültetett a képernyő elé.

Kizárólag emiatt szavaztak neki bizalmat a producerek, de a harmadik évad alulmúlta a várakozásokat, ez elmúlt évben már csak öt-hatmillió rajongót érdekelt dr. Lightman ténykedése.

Mindebből az következik, hogy a magyar rajongók is már csak a harmadik évadig követhetik nyomon sorozatukat.

Más sorozatoknak se kegyelmeztek

Az RTL Klubon hétfő esténként futó Hazudj, ha tudsz! című sorozat a neves pszichológus és viselkedéskutató, dr. Ekman kutatásai alapján készült. A tudós munkáiban pontosan kidolgozta annak elméletét, milyen jelekből vehetjük észre, ha valaki hazudik nekünk.

A sorozat készítői nagyon ügyeltek a tudományos hűségre, Tim Roth maga is remekül hozta a gesztusok és mimika legapróbb rezdüléseire is éberen figyelő, különc pszichológust.

Cal Lightman figurája - akárcsak dr. House karaktere - nem épp szeretetre méltó. Az Oscar-díjas főszereplő azonban ügyelt rá, hogy a durva modorú zseninek egy másik, érzelmesebb oldalát is megvillantsa olykor-olykor, leginkább a lányával és kolléganőjével való kapcsolatán keresztül.

A Fox egyébként idén igen kegyetlenül elkaszálta a rosszul teljesítő sorozatokat, nem folytatódik tovább a második évadnál tartó Tökéletes célpont, valamint a Traffic Light és a Christian Slater főszereplésével készült Breaking In című komédia se.

Ezt is szeretjük