Megszólalt Harry barátja - A hercegnél emiatt telt be a pohár
Harry herceg csak normális életet szeretne élni.

harry herceg cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné élete 180 fokos fordulatot vett, miután év elején bejelentették, hogy visszavonulnak betöltött szerepkörükből a királyi család magas rangú tagjaiként, anyagilag függetlenné válnak, második otthonuk pedig Kanadában lesz. A sussexi pár döntését Erzsébet királynő elfogadta, így a jövőben nem képviselik a családot, illetve lemondtak a királyi titulusokról, így az Ő Királyi Fensége megszólítás tavasztól már nem illeti meg őket.

A sajtót a mai napig foglalkoztatja a téma, az ABC készített is egy összeállítást, ami a Royal Divide: Harry, Meghan, and the Crown címet kapta. A negyvenperces dokumentumfilmben a szakértők mellett ismerősök is megszólaltak, köztük volt Harry egyik legközelebbi barátja, Nacho Figueras is, aki kitálalt arról, miből lett a hercegnek elege az elmúlt időszakban.

Jó barátja osztotta meg, miért lett elege Harry hercegnek

Az argentin lovaspóló-játékos a filmben elmondta, hogy néhány nappal ezelőtt beszélt a herceggel, így pontosan tudja, mi folyik a háttérben.

- Sokat szenvedett amiatt, ami a múltban történt vele. Az emberek állandó ítélkezése miatt is rengeteg bántás érte - magyarázta, utalva rá, hogy valójában ez a sok Harryt és Meghant ért kritika és bántás vezetett ahhoz, hogy a háttérbe vonuljanak.

Édesapaként ő az a fajta fickó, aki bármi áron megvédené a gyermekét és a feleségét.

- Fantasztikus emberré vált, egy olyan személlyé, akire az édesanyja is büszke lenne. Csak normális életet szeretne élni, mármint amennyire ez lehetséges, nincs igazam? Hiszen ha a kanadai otthonod előtt 1000 paparazzo áll arra várva, hogy készítsen egy képet a fiadról, az azért egyáltalán nem normális szerintem - tette hozzá.

Nacho Figueras állítása alátámasztotta azt, amiről Harry herceg beszélt január 19-én egy jótékonysági gálaesten, a visszavonulásukról is szót ejtett. Akkor kiemelte, hogy amikor 23 évvel ezelőtt elvesztette édesanyját, sokan segítettek neki, ám a sajtó hatalmas nyomást tett rá, a médiát pedig az egyik legnagyobb hatalmi ágnak nevezte. Ha az ember a sorok között olvas, rájön, hogy a herceg részben a sajtót okolja a történtekért. Ez érthető is, hiszen amióta Harry és Meghan 2018 májusában egybekeltek, számtalan riportanyag készült róluk, azonban a hercegnét gyakran negatív színben tüntette fel a brit sajtó.

Katalint és Meghant teljesen másképp állítja be a brit sajtó

A Buzzfeed újságírója kiszúrta, hogy milyen komoly kettős mérce zajlik a brit sajtóban Katalin és Meghan megítélése terén. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szalagcímekkel futnak a két hercegnéről gyártott cikkek. Megdöbbentő a különbség.

Ezt is szeretjük