Harry és Vilmos végre újra beszélnek egymással: a család életrajzírója kotyogta ki
Harry és Vilmos az ünnepek óta rendszeresen beszélnek egymással.

vilmos-harry-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Vilmos herceg kapcsolata akkor romlott meg igazán, amikor a trónörökös arra figyelmeztette testvérét, hogy ne siesse el az esküvőt Meghan Markle-lel. Ez Cambridge hercegétől teljesen jogos tanács volt, hiszen Harry és Meghan 2016 nyarán ismerkedtek meg, és szerettek egymásba, egy évvel később pedig a lánykérés is megtörtént, amit hivatalosan 2017 őszén jelentettek be.

Vilmos az öccsével szemben sokkal lassabban haladt Katalinnal, akivel még a 2000-es évek elején esett szerelembe. Ebben volt némi taktika is, hiszen a herceg tisztában volt vele, hogy egyszer belőle király lesz, ezért meg kellett győződnie arról, hogy választottja tényleg alkalmas-e a hercegné, később a királyné szerepére. Az eljegyzésüket 2010-ben jelentették be, majd 2011 áprilisában összeházasodtak. Az idősebbik testvér tanácsa Harrynek nagyon rosszul esett, emiatt egyre rosszabb lett a kapcsolatuk. Sussex hercegének az sem tetszett, hogy Károly pénzügyileg elsősorban a trónörököst támogatta, hiszen ez a szabály a családjukban, így előfordult, hogy Harry projektjeire már nem jutott annyi pénz, amennyire ő számított, ráadásul, miután Meghannal visszaléptek a betöltött szerepkörükből, majd Amerikába költöztek, csak még nagyobb lett a szakadék a testvérek között.

Harry herceg és Vilmos herceg újra beszélnek egymással

A két testvér személyesen 2020 márciusában találkozott utoljára egymással, de akkor is fagyos volt köztük a levegő, amikor apjuk elkapta a koronavírust áprilisban, ismét felvették egymással a kapcsolatot, de a bennfentesek szerint nem sokat változott a viszonyuk. Katie Nicholl, a család egyik hivatalos életrajzírója az Entertainment Tonightnak mesélte el, hogy Harry és Vilmos hónapok óta először újra rendszeresen beszélgetnek egymással.

GettyImages-951100104
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- A kapcsolatuk ma már sokkal jobb, mint régen. Beszélgetni kezdtek egymással, és most már rendszeresen tartják a kapcsolatot. Az ünnepek alatt is kommunikáltak egymással - magyarázta a bennfentes.

A nő szerint sosem lesz olyan a testvéri viszonyuk, mint a régi, szép időkben, hiszen a két testvér különböző útra lépett, ráadásul az óceán is elválasztja őket. A sussexiek élvezik a szabadságukat és az új életüket Amerikában, míg Cambridge hercege és hercegnéje teljesítik kötelezettségeiket a brit királyi családban.

GettyImages-959883302
Fotó: Neil Mockford / Getty Images Hungary

Robert Lacey, a család másik életrajzírója és nagy szakértője az Elle magazinnak mesélt a két herceg kapcsolatáról. A férfi úgy véli, ebben az évben a két testvér újra egyesülni fog, azonban ő is ugyanazon a véleményen van, mint Katie Nicholl, sosem lesz a kapcsolatuk a régi.

- Azt gondolom, hogy ez lesz a hosszú távú megoldás: Vilmos és Katalin kötelességtudata felülkerekedik a szituáción, Harry és szerelme pedig Amerikában élvezik a szabadságukat, nyilvánvalóan ez a megbékéléshez vezet majd - mondta a lapnak.

Hozzátette, a két herceg szüleik boldogtalan házasságából más következtetéseket vont le, ezt jól tükrözi a viselkedésük: Vilmos teljesen elkötelezte magát a monarchiának, tisztában van vele, hogy király lesz, éppen ezért nem siette el a házasságot Katalinnal sem, mert a tökéletes nőt akarta maga mellett tudni, Harry ezzel szemben azt tanulta meg szülei rossz példájából, hogy a szerelme védelme érdekében bármire képes, még szülőföldjét is elhagyta csak azért, hogy Meghannal és Archie-val egy nyugodtabb életet élhessenek az Egyesült Államokban.

Diana így szerette fiait

Képes összeállításunkban megnézheted Diana hercegnő és fiai legaranyosabb közös pillanatait.

Ezt is szeretjük