Harry és Meghan megsértődtek - Odaszúrtak Erzsébet királynőnek a friss közleményükben
Harry és Meghan irtó dühös a királynőre.

Harry és Meghan cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné januárban közölte, hogy lemondanak a királyi család magas rangú tagjaiként a betöltött szerepkörükből, anyagilag függetlenné válnak, és egy teljesen újfajta szerepet kívánnak betölteni a családban. A királyi címről is lemondanak, ami azzal is jár, hogy a királyi őfensége megszólítás már nem vonatkozik rájuk. Hivatalosan március 31-től lesz hivatalos ez a visszavonulás.

A hercegi pár az elmúlt hónapokban új vizekre evezett, elkezdték a Sussex Royal brandjüket kiépíteni, saját honlapot is létrehoztak, illetve ugyanezen a néven egy alapítvány létrehozásán dolgoztak, ám a királynő a múlt héten úgy határozott, hogy a royal, azaz a királyi megnevezést nem használhatja a pár, hiszen áprilistól Harryék hivatalosan már nem képviselik a monarchiát. Miután ez kiderült, a sussexi hercegi pár egy közleményt tett ki hivatalos honlapjára, amiben a szakértők szerint odaszúrtak a királynőnek.

Harry és Meghan új közleményében szúrt oda a királynőnek

A Daily Mail brit lap bennfentesekre hivatkozva megírta, hogy a királyi család tagjait nagyon letaglózta Harry és Meghan friss közleménye, amiben azt állították, hogy Erzsébetnek nem lett volna joga arra, hogy megmondja, használhatják-e a royal megnevezést Anglián kívül.

- Noha a Monarchia vagy a Kormányhivatal nem rendelkezik joghatósággal a royal szó külföldön való felhasználása felett, Sussex hercege és hercegnéje nem szándékozik a Sussex Royal vagy a royal megnevezést semmilyen területen használni. Sem az Egyesült Királyságon belül, sem külföldön, miután életbe lép 2020 tavaszán a visszalépés - állították a közleményükben.

A palota egyik bennfentese szerint a hercegi pár elveszítette a józan ítélőképességét.

A cikk az ajánló után folytatódik

- A visszavonulás az ő döntésük volt, és a család mindent megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítsék Harryék dolgát. Viszont mindez áldozatokat is kíván mind a két oldalról, a sussexi párnak pedig sokkal tiszteletreméltóbban kellene viselkednie. A széthúzás nem fog segíteni senkinek sem - mondta el véleményét a lapnak.

A Daily Expressnek a témával kapcsolatban  Richard Fitzwilliams royal szakértő nyilatkozott, szerinte Harryék áldozatnak érzik magukat ebben a helyzetben.

- Egyértelmű, hogy nagyon elszomorította őket Erzsébet bejelentése, a közleményük viszont egy felesleges odaszúrás volt a királynőnek.

Hozzátette, Erzsébetnek muszáj volt ezt a döntést meghoznia, hiszen a hercegi pár a jövőben nem dolgozik a királyi családnak. Szerinte Harry lehetne kicsit emberségesebb a nagyanyjával szemben.

Tom Bower, Károly herceg hivatalos önéletrajzírója szerint Meghan hercegnét zaklatta fel leginkább a királynő döntése, ezt már a Daily Mailnek nyilatkozta.

- Az emberek most láthatják igazán Meghan valódi természetét és motivációit. A közlemény dühről árulkodik, attól tartok, hogy ez idővel csak rosszabb lesz.

Ő Meghan hercegné hasonmása

Ezt az amerikai légiutas-kísérőt mindenki Meghan hercegnének nézi. Tényleg döbbenetes a hasonlóság.

Ezt is szeretjük