Harrynél és Meghannál betelt a pohár - Újabb szigorításokat hoztak
Harry herceg és Meghan hercegné új közleményt adtak ki.

harry és meghan cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné a The Guardian laphoz juttatták el egy hivatalos levelüket, ami a legújabb szigorításaikat tartalmazza.

A házaspár úgy döntött, hogy többé nem hajlandóak nyilatkozni több brit lapnak sem. Természetesen mindezt meg is indokolták a levelükben.

Harry hercegék ezért nem nyilatkoznak többet a négy brit lapnak

Sussex hercege és hercegnéje a Daily Mail, a The Sun, a Daily Mirror és a Daily Express szerkesztőségének nem hajlandó a jövőben nyilatkozni. Nem azért hozták ezt a szigorítást, hogy elkerüljék a kritikus hangokat.

- Mivel Sussex hercege és hercegnéje megkezdték életük új fejezetét, és többet nem részesülnek állami támogatásból, új médiakapcsolat-politikát vezettek be - ezen sorokkal kezdődött a levelük.

- Úgy vélik, a szabad sajtó minden demokrácia alapköve, különösen ebben a válsághelyzetben. A szabad sajtó fényt világít a sötét helyekre, olyan történeteket mesél el, amelyek mások számára elmondhatatlanok lennének, kiállnak azért, ami helyes, kihívják a hatalmat, és elszámoltatják azokat, akik visszaélnek a rendszerrel. Azt mondják, az újságírás első kötelessége az igazmondás - fogalmazták meg véleményüket.

- Ez a politika nem a kritika elkerülését jelenti. Nem a nyilvános beszélgetés leállításáról vagy a pontos riportok cenzúrázásáról van szó. A média minden joggal beszámolhat Sussex hercegéről és hercegnéjéről, legyen az jó vagy rossz. De nem alapulhat hazugságon - fogalmazták, utalva arra, hogy a tiltólistára került médiumok több olyan hírt is lehoztak róluk, amik nem fedték a valóságot, vélhetően emiatt telt be náluk végleg a pohár.

Hozzátették, szívesen közreműködnek más médiumoktól lévő újságírókkal, azonban nem szeretnék a szenzációhajhász címekkel operáló, illetve torzított vagy hamis híreket gyártó lapok bevételeit növelni.

A bejelentésüket azután tették meg, miután Harry herceg egy podcastban azt nyilatkozta, hogy Angliában a Covid-19 járvány nem is olyan rossz, mint ahogy azt a sajtó képviselői kommunikálják az emberek felé. Ezen többen felháborodtak, Piers Morgan brit médiaszemélyiség a Twitterén így fogalmazott:

- Harry herceg hollywoodi kúriájából a médiát vádolja, hogy túlzásba viszi a brit válság mértékét. A média közli annak valódi nagyságrendjét, hogy a halálos áldozatok száma Európában a legmagasabb, és jelenleg több mint hatvan egészségügyi dolgozó halt meg a vírus miatt.

Katalinról csak pozitívan, Meghanról csak negatívan

A brit bulvársajtó Katalin hercegnéről mindig pozitívan, Meghanról viszont szinte mindig negatív hangnemben írt. Elképesztő, milyen címekkel tálalták a róluk szóló, hasonló híreket.

Ezt is szeretjük