Harry és Meghan nem tudják eltartani magukat: ez a királyi családtag fizet helyettük
Harry és Meghan anyagi segítségre szorult.

harry és meghan cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné, amikor januárban bejelentették, hogy visszalépnek a betöltött szerepkörükből a királyi család magas rangú tagjaiként, akkor azt is kikötötték, hogy természetesen anyagilag függetlenné válnak, így a jövőben már nem a brit adófizetők pénzéből élnek. Azt is megígérték, hogy angliai birtokuk, a Frogmore Cottage felújítási költségeit mindenképpen visszafizetik.

Az otthonukat 2,4 millió fontért, átszámítva 931 millió forintért alakították át. Miután március 31-ével hivatalosan is életbe lépett a visszalépésük, Los Angelesben kezdtek új életet, ám bevételük azóta sincs, ez részben azért is van, mert a koronavírus-világjárvány miatt az Egyesült Államokban is megállt az élet, ettől függetlenül a költségeik egyre csak nőnek. 

Harry herceg és Meghan hercegné anyagilag segítségre szorult

A Daily Mail közeli forrásaira hivatkozva megírta, hogy a gondok akkor kezdődtek, amikor a kanadai kormány február végén bejelentette, hogy nem védik tovább az adófizetők pénzéből a hercegi párt. Tovább bonyolódott a helyzet, miután átköltöztek az Egyesült Államokba, akkor Donald Trump a Twitterén jelentette be, hogy Sussex hercege és hercegnéje költségeit nem hajlandó állni. Privát testőröket fogadtak fel, de ennek elég borsos az ára, évente 4 millió fontba, azaz másfél milliárd forintba kerül mindez. Végül Harryék Károly hercegtől kértek segítséget.

károly herceg
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Wales hercege beleegyezett a segítségbe annak fényében, ha tényleg visszafizetik a Frogmore Cottage felújítására elköltött pénzt. Jelenleg a trónörökös állja, hogy továbbra is védjék a hercegi párt.

- Meg kellett kérniük Károly herceget, hogy kisegítse őket. Ez az oka annak, hogy most már képesek visszafizetni az adósságukat a királynőnek és a brit államnak, akik közpénzből fedezték az építési munkálatokat.

harry és meghan
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

A forrás szerint a Frogmore Cottage felújítási költségei azért lettek ennyire magasak, mert több feladatot még be sem fejeztek. A legnagyobb kiadásuk az volt, amikor egy szakembert az Egyesült Államokból utaztattak át Angliába, hogy megtervezze a kertjüket, illetve Meghan ragaszkodott egy külön teniszpályához. Bár a közelükben, a Home Parkban több teniszpálya is van már, ez a hercegnének nem volt szimpatikus.

Diana hercegnő ilyen csinos volt, amikor hazánkban járt

Diana hercegnő és Károly herceg harminc évvel ezelőtt jártak Magyarországon. Nézd, milyen gyönyörűen festett a szívek királynője!

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük