Harry herceg és Máté Gábor beszélgetése kicsapta a biztosítékot: emiatt lett botrány az interjúból

Harry herceg és dr. Máté Gábor interjúját többen kritizálták.

harry-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceggel dr. Máté Gábor magyar származású kanadai pszichoterapeuta beszélgetett még szombaton, a több mint háromórás interjút az érdeklődök az interneten követhették végig.

Az Amerikában élő előkelőség múltbéli sérelmeiről, traumáiról vallott, elárulta, mennyire rettegett attól, hogy végleg elfelejti azokat az emlékeit, amelyeknek Diana hercegnő a főszereplője, még abba is beavatta az orvost, milyen drogokat próbált ki, és azok szerinte miképpen segítettek neki a gyógyulásban. Többen kritizálták a beszélgetésüket, egy nő, aki az unokahúgát a drogok miatt veszítette el, a The Sun újságírójának panaszkodott.

Harry herceg és Máté Gábor beszélgetéséből ezért lett botrány

A beszélgetés alatt a szakértő figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart (ADHD), poszttraumás stressz zavart (PTSD) és szorongással járó depressziót diagnosztizált a hercegnél. Ezek a problémák a gyerekkorához köthetők vissza, a fő kiváltó oka Diana hercegnő tragikus halála volt.

profimedia-0760579521
Fotó: Profimedia

A herceg meg is köszönte az ingyenes diagnózist a pszichiáternek, majd hozzátette, hogy a saját orvosa is megállapította nála a PTSD-t.

Az interjú egyik legérdekesebb pontja az volt, amikor Harry beszámolt a drogokkal való kapcsolatáról.

- A kokain nem volt rám hatással, inkább a társaság miatt csináltam, és határozottan az összetartozás érzését keltette bennem, azt hiszem, pont emiatt éreztem magam másképp, amikor használtam, és ez is volt a lényege. A marihuána egy teljesen más kategória, az tényleg segített nekem - magyarázta, ezenkívül a pszichedelikus szereket is dicsérte.

Az egyik hallucinogén hatású főzetről, az ayahuascáról azt mondta, hogy az ellazulás, a felszabadulás, a könnyedség és a kényelem érzését hozta meg számára, ezután egy jó darabig kiegyensúlyozottá is vált. 

profimedia-0760579599
Fotó: Profimedia

A brit Fiona Chase teljesen kiakadt a herceg interjúja után, unokahúgát, Jennifer Spencert pont egy ayahuascaszeánsz miatt veszítette el. A lány, miután fogyasztott a szerből, olyan negatív hatással volt az rá, hogy végül öngyilkos lett.

- Nem szabadna pozitívan beszélnie erről a drogról. Ez felelőtlenség, hiszen rengeteg ember felnéz rá. Neki bevált, de Jennynek nem. Mindenki másképp reagál a drogokra.

- Hiányzik a tudás a sámáni hallucinogén kábítószerekkel és azok pszichózist okozó vagy súlyosbító hajlamával kapcsolatban. Véleményem szerint lépéseket kell tenni a jövőbeni halálesetek megelőzése érdekében - fogalmazta egy halottkém.

Nigel Mills brit politikus is bírálta a herceg kijelentését. Veszélyesnek gondolja a véleményét.

Legnépszerűbb királyi családtagok a magyarok szerint

Íme a kutatás eredményei.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük