Harry herceg megtörte a csendet a botrány óta - Ezért döntöttek a visszavonulás mellett
Harry herceg egy jótékonysági vacsorán tett beszédében árulta el, miért vonulnak vissza Meghannal.

harry herceg cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világot sokkolta a hír, miután Harry herceg és Meghan hercegné egy közleményben jelentette be, hogy visszalépnek betöltött szerepkörükből a királyi család magas rangú tagjaiként, anyagilag függetlenné válnak, illetve idejük egy részét Kanadában szeretnék tölteni. Bár a bejelentésüket senkivel nem egyeztették a családban, emiatt várható volt, hogy Erzsébet királynővel is muszáj lesz tárgyalniuk. 

Az uralkodónő végül elfogadta unokája döntését. Szombaton a Buckingham-palota egy friss közleményt adott ki, amelyben bejelentették, hogy Harry és Meghan hivatalosan is lemondanak a királyi titulusukról, így az Ő Királyi Fensége megszólítás már nem illeti meg őket, illetve a családot sem képviselik, és nem látnak el hivatalos feladatokat. Ellenben továbbra is Sussex hercege és hercegnéje maradnak. Arra is kitért a nyilatkozat, hogy a házaspár visszafizeti azt a 2,4 millió fontnyi összeget, amit angliai rezidenciájuk, a Frogmore Cottage felújítására költöttek a brit adófizetők pénzéből.

Ezek az új szabályok tavasszal lépnek életbe. Vasárnap este Harry egy jótékonysági vacsora keretében számolt be arról, miért döntöttek Meghannal a visszavonulás mellett.

Harry hercegék emiatt döntöttek a visszavonulás mellett

A 35 esztendős herceg vasárnap este vett részt egyik alapítványa jótékonysági vacsoráján. Természetesen a beszéd sem maradhatott el, Harry az elmúlt hetek eseményeire és a mögötte meghúzódó okokra is kitért.

- Nem volt könnyű meghozni azt a döntést, hogy visszavonuljunk. Mindezt több hónapnyi beszélgetés és több évnyi kihívás előzte meg. És tisztában vagyok vele, hogy nem minden esetben volt igazam, de olyan messzire fajultak a dolgok, hogy nem maradt más választási lehetőségem - magyarázta.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Abban reménykedtünk, hogy tovább tudjuk szolgálni a királynőt, a nemzetközösséget és a nevemhez fűződő katonai egyesületeket, de mindezt a közpénzek igénybevétele nélkül. Ám sajnos ezt lehetetlen lett volna megoldani - indokolta meg a döntésüket, arra viszont nem tért ki, hogy miért nem tudták ezt megoldani.

Hozzátette, remélhetőleg sokkal békésebb lesz az életük a hercegnével. Megemlítette azt is, hogy amikor 23 évvel ezelőtt elvesztette édesanyját, sokan segítettek neki, ám a sajtó hatalmas nyomást tett rá, kiemelte, a média egy nagyon erős hatalmi ág. Ezzel arra is utalt, hogy a sajtó is hozzájárult ahhoz, hogy visszavonuljanak, hiszen amióta Meghan bekerült a családba, minden egyes lépésüket árgus szemekkel figyelték. Bármit is tett vagy csinált a hercegi pár, abból számtalan riportanyag készült.

Meghanról nem egy alkalommal írtak negatív hangnemben, amiből a hercegi párnak nagyon elege lett. 2019 októberében egy brit bulvárlapot is bepereltek, mivel az a hercegné magánleveleiből közölt részleteket. Akkor a nyilatkozatukban Harry kiemelte, hogy nem szeretné, ha szeretett felesége Diana hercegnő sorsára jutna.

A brit sajtó teljesen máshogy viszonyul Katalinhoz és Meghanhoz

A Buzzfeed újságírója az angol híroldalak között szemezgetve összehasonlította, hogy a Katalinról szóló írások és a Meghanról szóló cikkek milyen címekkel futnak. A végeredmény megdöbbentő, ugyanis tényleg egy nagyon komoly kettős mérce zajlik a két hercegné megítélése terén.

Ezt is szeretjük