Harry hercegék windsori rezidenciájukból elküldték a személyzetet - A palota bennfentese kotyogta ki
A Frogmore Cottage-ban már nincs szükség az alkalmazottakra.

harry herceg cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő hétfőn egyezett abba bele, hogy Harry herceg és Meghan hercegné visszaléphessenek szerepkörükből a brit királyi család magas rangú tagjaiként. A házaspár még múlt héten Instagramon jelentette be ezt a szándékát.

Egy másik kérésükre is végül igent mondott Erzsébet, 2020-tól kétlaki életet élhetnek, így idejük egy részét Angliában, másik részét pedig Kanadában töltik majd. A sussexi hercegi pár windsori rezidenciája, a Frogmore Cottage ezentúl gyakran lesz üres.

Harry hercegéknek már az alkalmazottakra sincs szükségük

A palota bennfentese a Daily Mailnek kikotyogta, hogy Harry és Meghan elküldte az angliai otthonukban dolgozó embereket. Az egykori házvezetőnőjüket és egy takarítójukat áthelyezték egy másik olyan rezidenciába, ami a királynő tulajdonában áll, így ők nem maradnak állás nélkül.

Ezen drasztikus lépés után egyből elkezdtek spekulálni a rajongók, hogy lehet, Meghan már vissza sem akar térni Angliába. Többeket ez a lépésük azért háborított fel, mert a tavalyi évben 2,4 millió fontot, azaz 946 millió forintot költöttek a Frogmore Cottage felújítási munkálataira, mindezt pedig közpénzből állták.

A kanadai letelepedésük sem lesz egyszerű menet, Justin Trudeau kanadai elnök az üggyel kapcsolatban hétfőn így nyilatkozott.

- Úgy gondolom, hogy a legtöbb kanadai nagyon támogatja, hogy a hercegi pár nálunk tartózkodjon, de hogyan is valósítható ez meg, illetve milyen költségekkel jár mindez, ezekkel kapcsolatban még mindig sok vita zajlik - fogalmazta a Canada's Global Newsnak.

Az ország legnagyobb lapja, a Globe and Mail viszont pont arról értekezett, hogy a legtöbb kanadai szerintük nem örülne annak, ha Harry és Meghan az ő országukban telepedne le.

"Kanada bármilyen származású, nemzetiségű és hitű embert szívesen befogad az országba, kivéve a királyi család tagjait, mert nekik ez az ország nem lehet az otthonuk" - fogalmazta meg véleményét a cikk írója.

A brit sajtó teljesen máshogy viszonyul Katalinhoz, mint Meghanhoz

A brit sajtó míg a Katalinról szóló híreket pozitívan, addig a Meghanról szóló írásokat mindig negatívan tálalja. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szalagcímekkel közlik a róluk szóló írásokat.

Ezt is szeretjük