Harry és Meghan nem lesz többé herceg és hercegné? Erzsébet tegnapi közleménye erről árulkodik a rajongók szerint
A rajongók nagy esélyt látnak rá, hogy Erzsébet királynő megfosztja Harryéket hercegi rangjuktól.

harry és meghan cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő tegnap egy családi, konstruktív vita keretében beszélte meg Harry herceg és Meghan hercegné jövőjét. Mint köztudott, a sussexi hercegi pár még a múlt héten jelentette be, hogy szeretnének visszalépni betöltött szerepkörükből a királyi család magas rangú tagjaiként, anyagilag függetlenné válnának, tehát nem közpénzből élnének, illetve idejük egy részét Észak-Amerikában, másik részét Angliában töltenék. Ám ezt a bejelentésüket nem egyeztették le senkivel, Erzsébeték is csak a hírekből értesültek Harryék bejelentéséről, emiatt egy hatalmas krízishelyzet alakult ki a királyi családban.

Mindezt muszáj volt sürgősen átbeszélni, a Sandringhamben megtartott találkozó időpontját végül hétfő délutánra tűzték ki, a tárgyalás után pár órával a Buckingham-palota egy közleményben tudatta, hogy a királynő elfogadta unokája és felesége döntését. A hivatalos bejelentést azóta mondatról mondatra többen is kielemezték, a rajongók pedig kiszúrtak egy olyan dolgot, amivel szerintük Erzsébet elhintette, hogy Harry a jövőben nem lesz herceg, így Meghan sem maradhat hercegné.

A királynő közleménye nagyon árulkodó a rajongók szerint

Ha az ember figyelmesen végigolvassa az egész közleményt, eléggé szembetűnő, hogy mindenhol Harry és Meghan szerepel, sehol nem olvasható a "duke and duchess", azaz a herceg és hercegné megnevezés. Egyetlen mondatban emlegetik a házaspárt nem a keresztnevükön, de ott is csak sussexiek néven illetik őket.

Ez a húzás azért is meglepő, mivel eddig minden hivatalos közleményben hercegnek és hercegnének szólították Harryéket. A Twitteren is több rajongó megjegyezte ezt: "Vajon tényleg megtörténhet, hogy a királynő elveszi Harryék rangját? Én reménykedem benne, mert nem érdemlik meg.", "Érdekes, hogy a királynő végig Harrynek és Meghannak említi őket herceg és hercegné helyett. Szerintem le kell mondaniuk a rangjukról." - fogalmazták.

A cikk az ajánló után folytatódik

Voltak olyan rajongók is, akik szerint sokan túlgondolják ezt a szituációt, ráadásul a palota közleménye egy sokkal személyesebb hangvételben íródott: "Tényleg meglepő ez a húzás, viszont szerintem ezzel Erzsébet csak azt akarta hangsúlyozni, hogy ők egy család, és mindenben támogatja az unokáját és feleségét. El tudnád képzelni, mennyire rideg és személytelen lenne tőle, ha végig hercegként és hercegnéként említette volna őket a bejelentésben?" - fogalmazta meg egy hozzászóló a Twitteren.

A témával kapcsolatban több cikk is megjelent a napokban a brit sajtóban, a Daily Mail informátorai szerint például azért nem fogják Harryéktől elvenni a rangjukat, mivel tanultak Diana hercegnő esetéből, aki miután Károly herceggel felbontotta a házasságát, lemondott a Wales hercegnéje címről. Bár ez Diana döntése volt, mégis az emberek sokáig a királyi családot hibáztatták mindezért.

- Nem hiszem, hogy bárki azt szeretné, hogy Harry herceg Diana sorsára jusson - mondta a lapnak a bennfentes.

VIII. Eduárd brit király esete a másik olyan indok, ami inkább Harryék rangjának megtartása felé billenti a mérleget. Még 1936 decemberében Eduárd azért mondott le a trónról, mert nem engedték neki, hogy feleségül vegye amerikai szerelmét, Wallis Simpsont, aki egy elvált asszony volt. A lemondása után Eduárd lett Windsor hercege, Erzsébet királynő édesapját, VI. Györgyöt pedig királlyá koronázták.

Ilyen aranyos fotók készültek 2019-ben a kis Archie-ról

Meghan és Harry kisfia, Archie egyre aranyosabb, ahogy cseperedik. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek róla 2019-ben.

Ezt is szeretjük