Greta Thunbergnél betelt a pohár: keményen odaszúrt Donald Trumpnak
Tavaly decemberben még Trump szapulta a világhírű aktivistát, a tinédzser végre visszavágott neki.

greta-thunberg-donald-trump-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre fokozódik az izgalom az amerikai elnökválasztás körül. Még javában zajlik a szavazatok számlálása, de már csak öt államon múlik, hogy Donald Trump vagy Joe Biden lesz az elnök.

A november 3-ai választás másnapján Trump már csalást érzett a levegőben, ugyanis a beérkezett levélszavazatok zömét Biden söpörte be, csütörtökön már kérvényt nyújtott be csapatával, hogy a billegő államokban számolják meg újra a voksokat, illetve a szavazatszámlálás leállítását is kérte. Mindennek a Twitterén is hangot adott, ez viszont már Greta Thunbergnek, a világhírű aktivista tinédzsernek is sok volt. Meg is kapta tőle az elnökjelölt a kiosztást.

Greta Thunberg így szólt be Donald Trumpnak

Trump passzív-agresszív módon, nagy betűkkel írta ki Twitterére, hogy azonnal állítsák le a szavazatok számlálását, ezt a bejegyzést Greta Thunberg is megosztotta, de hozzáírta a saját megjegyzését is, ami így szólt: "Ez olyan nevetséges. Donald, muszáj a dühkezelési problémádon dolgozni, majd utána menj el moziba egy klasszikus filmre valamelyik barátoddal! Nyugi Donald, nyugi."

Nem véletlen, hogy Thunberg, aki az utóbbi években többször is felhívta a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire, ezekkel a szavakkal szólt be az elnökjelöltnek.

2019 decemberében Trump, aki egyébként nem hisz a klímaváltozásban, ezért ki is léptette az Egyesült Államokat a párizsi egyezményből, így szólt be a 17 éves aktivistának: "Annyira nevetséges. Greta, muszáj dolgozni a dühkezelési problémáidon, majd menj el moziba egy régi klasszikusra valamelyik barátoddal! Nyugi Greta, nyugi!" - fogalmazta akkor.

Thunberg kapott hideget és meleget is a beszólásáért, több twitterező megírta neki, hogy svéd állampolgárként semmi köze az amerikai elnökválasztáshoz, foglalkozzon a saját országa problémáival, mások viszont ünnepelték ezért a tettéért, és kifejtették, mennyire elegánsan vágott vissza 11 hónap után Trumpnak.

Politikusok fiatalon

Képes összeállításunkban megnézheted a világhírű politikusok fiatalkori képeit.

Ezt is szeretjük