Ő volt Grace Kelly vőlegénye a monacói herceg előtt: a férfit emiatt tiltották tőle a szülei
Grace Kelly végül elhagyta Olag Cassinit, ám a férfi élete végéig a színésznőt tartotta a legnagyobb szerelmének.

grace-kelly-oleg-cassini-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Grace Kelly és III. Rainier herceg 1955 tavaszán ismerkedtek meg egymással, majd levelezni kezdtek, 1956 januárjában hivatalosan is bejelentették az eljegyzésüket, majd az év áprilisában összekötötték az életüket.

Mielőtt az Oscar-díjas színésznő összeházasodott volna a monacói herceggel, több szerelmi kapcsolata volt. Sokan udvaroltak neki, ami nem is csoda, hiszen ritka szépséggel rendelkezett. A herceg előtt Oleg Cassini jegyese volt, ám a kapcsolatuk szomorú véget ért, derült ki Thilo Wydra Grace című könyvéből.

Grace Kelly és Oleg Cassini kapcsolata

Oleg Cassini divattervezővel az 1953-as Mogambo című mozifilm premierje után sodorta össze az élet. Egy híres francia étteremben találkoztak a bemutató után, amikor a férfi még csak a filmet látta, már akkor megfogta Grace szépsége. Színész barátjával, Bobby Friedmannal odamentek végül Grace asztalához, aki éppen Jean-Pierre Amount színész társaságában volt. Üdvözölték egymást, Cassini pedig válthatott pár szót a színésznővel.

GettyImages-149240118
Fotó: Pictorial Parade / Getty Images Hungary

Az elkövetkezendő tíz napban a férfi rózsacsokrokkal bombázta, és a barátságos bokrétásként hivatkozott magára. A három kismalacból ismert plüssfarkast is megvette neki. Bár ebben az időszakban sok vetélytársa akadt a férfinak, úgy tűnt, ő lesz végül a befutó, aki feleségül veheti Kellyt.

1954-ben Alfred Hitchcockkal forgatták Franciaországban a Fogjunk tolvajt! című filmet, amelynek forgatására Cassini is elkísérte Grace-t, ott még szorosabbá vált a kapcsolatuk, idillien teltek az együtt töltött pillanataik. A férfi számára azért is volt nagy élmény a francia út, hiszen kedvenc rendezőjét is láthatta dolgozni.

Júniusban, egy kellemes nyári napon éppen a cannes-i kikötőben vacsoráztak, amikor a színésznő jelezte a divattervezőnek, szeretné, ha összeházasodnának.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Majd rögtön tervezgetni kezdett: hogy hogy fogja a férfit bemutatni a szüleinek Philadelphiában, milyen lesz az esküvői ruhája meg maga a szertartás, és hány gyereket nevelnek majd. A beszélgetés végére már az időpontot is kitűzték, 1954 októberének első felében állapodtak meg. A konkrét dátumot titokban tartották volna, és az Amerikában tartott ceremóniára csak néhány közeli barátot hívtak volna meg - olvasható a könyvben.

Miután befejezték Franciaországban a munkálatokat, az Oscar-díjas díva azonnal bemutatta szüleinek választottját. Először csak az édesanyjával, Margarettel találkoztak, New Yorkban ebédeltek együtt, bár Kelly azt ígérte vőlegényének, az anyja biztosan mellettük áll majd, épp az ellenkezője történt. Cassini szerint az asszony kettejük közé állt. Amikor egymásba szerettek, a férfi már két váláson is túl volt, ez egy mélyen vallásos, katolikus családban elítélendő volt.

Margaret hosszasan kioktatta Cassinit a haszontalanságról, arról, hogy ő csak egy playboy, elvált ember, aki nem alkalmas a házasságra.

- Mr. Cassini, tudom jól, hogy Grace miért vonzódik önhöz. Maga sármos és művelt. Sok tapasztalata van a nőkkel. De mi úgy gondoljuk, Grace tartozik annyival magának, a családjának és az övéinek, hogy jól átgondolja ezt a döntést.

grace kelly könyv
Fotó: Alexandra Könyvkiadó

Grace Kelly édesapja, Jack és bátyja, Kell sem volt túl kedves a divattervezővel, sőt nagyon szóba sem elegyedtek vele. Szó szerint keresztülnéztek rajta. A színésznő testvére a Time magazinnak így nyilatkozott Grace régi párjairól:

- Általában nem kedveltem azokat a furcsa fickókat, akikkel mutatkozott. Jobban tetszett volna, ha sportosabb férfiakkal jár. De nem hallgatott rám.

A családnak az sem volt szimpatikus, hogy Cassini hírhedt volt a hódításairól, nem csak a két válása zavarta a szemüket. Azt tanácsolták a lányuknak, szakítsa meg minden kapcsolatát a férfival, ekkor Grace nagyon elbizonytalanodott, végül úgy döntött, szakít a férfival. Nem volt egy lázadó alkat, akár el is szökhetett volna vele, de nem tette. Persze nemcsak a szülők miatt, hanem III. Rainier herceg házassági ajánlata miatt is szakított vele. 1955-ben, egy Staten Island-i kompon mondta ki, itt a vége. Cassini kérdőre is vonta, mégis miért akar egy olyan férfihoz hozzámenni, akit nyolc hónap alatt egyszer látott egy félórára, erre Grace azt válaszolta, majd megszereti.

A divattervező szíve teljesen összetört, bár újranősült, Grace Kelly maradt élete szerelme. 2001-ben Gero von Boehm készített a férfival interjút, az újságíró a férfi házában vendégeskedett. Rengeteg közös képe volt kinn a színésznővel, az egész interjú alatt szinte csak róla akart beszélni. Egyértelmű volt számára, mennyire nem heverte ki a szakításukat. Nem volt még egy olyan nő, aki ennyire nagy hatással lett volna rá. A szépségét és az intelligenciáját dicsérte, nem mellesleg sokat panaszkodott Grace anyjára is.

Cikkünk Thylo Widra Grace könyve alapján készült.

Grace Kelly élete a legkevésbé sem volt eseménytelennek mondható. Az ünnepelt színésznő Hitchcock múzsája volt, Clark Gable, Cary Grant, Frank Sinatra, Bing Crosby és sok más híres színész oldalán játszott, a legnagyobbak közé tartozott. Úgy tűnt, magánéletére is felkerül a korona, amikor pályája csúcsán egy igazi herceg, III. Rainier monacói uralkodó megkérte a kezét. Grace Kelly hercegné lett, pompában és luxusban élt, de valójában aranykalitkába zárta a férje, aki soha többé nem engedte feleségét a kamera elé állni.

Kiadja az Alexandra Kiadó.

Ára 4699 forint.
Ezt is szeretjük