Azt pletykálták, Grace Kellyvel csalta feleségét Alfred Hitchcock: ilyen volt a kapcsolatuk valójában

Grace Kellyt Alfred Hitchcockkal is hírbe hozták.

Grace Kelly és Alfred Hitchcock
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Grace Kelly, mielőtt Monaco hercegnéjévé vált volna 1956-ban, óriási sikereket ért el Hollywoodban színésznőként, 1955-ben A vidéki lányban nyújtott alakításáért még Oscar-díjat is kapott.

Mielőtt beleszeretett volna III. Rainier hercegbe, több férfival is volt viszonya, olykor színészkollégái csavarták el a fejét, de sokáig azt is rebesgették, hogy sokkal több van közte és Alfred Hitchcock között, a legendás rendezővel összesen három filmet forgattak, a Gyilkosság telefonhívásra, a Fogjunk tolvajt! és a Hátsó ablak voltak ezek az alkotások. Thilo Wydra Grace című életrajzi könyvében öntött tiszta vizet a pohárba, mi is volt a rendező és a hercegné között.

Grace Kelly Alfred Hitchcock múzsája volt

Az 1954-ben megjelent Gyilkosság telefonhívásra volt az első közös projektjük, 1953 augusztusában találkoztak először. Hamar szorossá vált a kapcsolatuk, nagyon szerettek együtt dolgozni, nem véletlen, hogy a rettegés mestere további két filmet forgatott a szőke szépséggel.

Grace Kelly Alfred Hitchcock és Oleg Cassini társaságában.
Grace Kelly Alfred Hitchcock és Oleg Cassini társaságában.
Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

 Sőt, még a Marnie főszerepére is felkérte, azonban akkor már Grace Kelly hercegné volt, és bár eleinte úgy tűnt, elvállalhatja a szerepet, és már be is jelentették, hogy visszatér a filmvászonra, a monacóiak kiakadtak ezen, ekkor Rainier herceg megtiltotta feleségének, hogy színészkedjen.

- Hitch csodálatos ember volt. Titokzatos és rejtélyes. Nagyon visszahúzódó - nyilatkozta a legendáról Grace Kelly, akiről azt pletykálták, valójában viszonyt folytatott a rendezővel, aki Alma Revill-lel élt házasságban 1926 óta.

Bár az tény, hogy Hitchcock a múzsájának tartotta a színésznőt, sosem lépték át azt a bizonyos határt. Brigitte Auber, a Fogjunk tolvajt! című mozijuk egyik színésznője volt, így nyilatkozott kollégái viszonyáról.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

- A kapcsolatuk nagyon tiszteletteljes volt, és egymás kölcsönös megértésén alapult. Egy hullámhosszon voltak. De semmi más nem volt köztük.

Ez egy nagyon szoros barátság volt.

- Grace ismerte a rendezőt kívül-belül. Hitch pedig láthatóan jól érezte magát a társaságában. A forgatás ideje alatt nagyon vigyázott rá. Mindent részletesen elmagyarázott neki, ami néha háromnegyed óráig is eltartott. Grace nagyon szeretni való ember volt, kimért és jól nevelt, de legbelül nem ilyen volt. Élni akart, és nagyon vágyott arra, hogy szeressék - idézte a szavait a könyv.

grace kelly könyv
Fotó: Alexandra Könyvkiadó

Miután nem forgattak együtt, fenntartották a barátságukat, rendszeresen leveleztek egymással, és gyakran találkoztak. Robert Dornhelm filmrendező, aki jól ismerte a párost, így nyilatkozott róluk:

- Én sosem érzékeltem a legcsekélyebb mértékben sem, hogy lenne köztük bármi. Grace nagyon jó viszonyban volt Almával is, aki vágó volt. Feszültségnek a legcsekélyebb jelére sem figyeltem fel köztük soha. Az egész inkább családias jellegű volt, főleg Hitchcock részéről. Mintha csak egy régi ismerős jönne látogatóba. Sosem érzékeltem különleges rajongást tőle Grace iránt. Nagyon kedves volt, sokszor németül társalogtunk. Kölcsönösen szimpatikusak voltunk egymásnak, közös hullámhosszon voltunk.

Alfred Hitchcock 1980. április 29-én hunyt el, két és fél évvel később Grace Kelly is örökre elment.

Cikkünk Thylo Widra Grace című könyve alapján készült.

Grace Kelly élete a legkevésbé sem volt eseménytelennek mondható. Az ünnepelt színésznő Hitchcock múzsája volt, Clark Gable, Cary Grant, Frank Sinatra, Bing Crosby és sok más híres színész oldalán játszott, a legnagyobbak közé tartozott. Úgy tűnt, magánéletére is felkerül a korona, amikor pályája csúcsán egy igazi herceg, III. Rainier monacói uralkodó megkérte a kezét. Grace Kelly hercegné lett, pompában és luxusban élt, de valójában aranykalitkába zárta a férje, aki soha többé nem engedte feleségét a kamera elé állni.  

Kiadja az Alexandra Kiadó.  

Ára 4699 forint.
Ezt is szeretjük