Öregségére megcsúfult a piszkosul jóképű Giuliano Gemma
Giuliano Gemma alaposan megöregedett, amin plasztikával próbált javítani, de nem túl sikeresen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Be kell valljuk, a western, mint filmműfaj, nem igazán a nők kedvence. Mert bizony egy nőnemű lénynek elég unalmas tud lenni, ha két pasas - a pisztolyát szorongatva - percekig csúnyán néz egymásra, majd az egyik lelövi a másikat. És az sem igazán dobja fel a legtöbb hölgyet, amikor elszabadul a pokol egy útszéli kocsmában, és vadul röpködnek a viszkispoharak.


No, de a filmkészítők azért kezdettől fogva szerették volna odacsábítani a nőket is a képernyő vagy a mozivászon elé, ezért igyekeztek sármos színészeket válogatni a rettenthetetlen pisztolyhősök szerepére. Így került be a mozi világába a fiatalon piszkosul jóképű Giuliano Gemma is.

Túlzásba vitte a plasztikát

Sajnos öregkorára ugyanez már nem mondható el, az egykor szívdöglesztő sztár ugyanis alaposan megváltozott az évek során. Ha nem tudnánk, hogy ő van a képeken, el sem hinnénk, eredeti vonásait ugyanis alig lehet felfedezni láthatólag plasztikázott arcán. Markáns műfogsora pedig valahogy egyáltalán nem olyan, mint az eredeti volt, így mosolya cseppet sem tűnik természetesnek.

Mindenesetre az egykori szívtipróért még mindig odáig vannak a nők, aminek felesége egyáltalán nem örül. A 2008-as Velencei Filmfesztiválon készült fotón egyértelműen látszik, hogy Gemma, akár egy vérbeli olasz amorózó, milyen leplezetlen rajongással fordult Natalie Portman felé - és csak hű felesége kezét a vállán érezve tartotta vissza magát a komolyabb udvarlástól. Bár Baba Richerme asszony bizonyára hozzászokott már hosszú házasságuk alatt, hogy férje imádja csapni a szelet a nőknek.

Még mindig népszerű

Az 1938-as születésű Giuliano Gemma eredetileg kaszkadőrként dolgozott olyan mozikban, mint a Ben Hur, mígnem egy éles szemű rendezőasszisztens, bizonyos Duccio Tessari ráosztott egy apró szerepet a Messalina Venere imperatrice című történelmi filmben. Onnantól fogva nem volt megállás, a szívtiprót felfedezte magának a spagettiwestern, így hamarosan a hatvanas évek egyik legkedveltebb alakjává vált olyan filmjeivel, mint a Ringo visszatér vagy az Élve, de inkább holtan. Bud Spencerrel közös filmjét, Az angyalok is esznek babot címűt pedig még manapság is műsorra tűzik a csatornák.

A hetvenes és nyolcvanas években igyekezett kitörni a skatulyából, így mindenféle műfajban kipróbálta magát, a drámától - A vasprefektus - az olyan vígjátékig, mint a Szakadt szakasz. A kilencvenes évektől inkább csak tévéfilmeken bukkant fel, emellett viszont rákapott a szobrászkodásra.

Szakértők által is elismert alkotásait egyebek közt Rómában és Padovában állították ki. A 71 éves sztárnak két lánya van, Giuliana és Vera, utóbbi szintén a színészetet választotta szakmájául.
Ezt is szeretjük