Gyermekei megrendülve jelentették be este! Családja körében hunyt el a Miss Marple-t alakító színésznő
Geraldine McEwan elhunyt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

82 éves korában pénteken egy londoni kórházban elhunyt Geraldine McEwan angol színésznő, akit legtöbben Miss Marple-ként ismernek. Halálhírét gyermekei jelentették be szombaton este.

- Miután októberben stroke-ot kapott, egy ideig kórházban volt. Most pedig békésen hunyt el. Az egész család nevében szeretnénk megköszönni a kórház dolgozóinak, hogy ennyit törődtek vele - közölte Greg és Claudia.

2008-ban visszavonult

A Miss Marple sorozat Agatha Christie regényéből készült, 2004 és 2007 között forgatták. 2008-ban bejelentette McEwan, hogy visszavonul, nem szeretne többet Miss Marple bőrébe bújni.

- Persze, hogy iszonyú kiábrándító, hogy át kell adni a stafétabotot, de az elmúlt évek csodálatos emlékek maradnak számomra. Biztos vagyok benne, hogy az utódom is remekül fogja magát érezni a stábtagokkal, rendkívül tehetséges írók és színészek veszik majd körül - nyilatkozta visszavonulásakor.

Színészi karrierje már 14 éves korában elkezdődött, akkor még többnyire a színpadon szerepelt. A számos színdarab mellett 1953-ban filmezni is kezdett, olyan alkotásokban láthattuk, mint A hiúság vására, de ő volt Mortianna, a gonosz banya a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmben Alan Rickman és Kevin Costner oldalán.

1953-ban férjhez ment a Royal Academic of Dramatic Arts igazgatójához, Hugh Cruttwellhez, két gyermekük született. Férje 2002-es halála után sosem ment férjhez.

Ezt is szeretjük