Újabb sztárt gyászol a hollywoodi filmvilág
A vasárnap elhunyt hírességnek köszönheti egyebek közt Steven Spielberg is, hogy elismert rendezővé vált.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. szeptember 12-én, életének 81. esztendejében elhunyt George Eckstein hollywoodi forgatókönyvíró és producer, aki egyebek közt elindította Steven Spielberg karrierjét, amikor rábízta a 24 éves rendezőjelöltre a Párbaj című mozi direktori munkálatait.

George Eckstein 1928-2009

- George felkért, hogy rendezzem meg az ABC csatorna Movie of the Week programja kapcsán a Párbajt - és a karrierem nem várt fordulatot vett. Nagyon sokkal tartozom neki, amiért engem, egy kölyköt bízott meg egy igazán férfias munkával.

George szenvedéllyel tudott eredeti történeteket mesélni, és sokaknak, köztük nekem is, igazi mentora volt. Hiányozni fog csendes méltósága - írta közleményében a két Oscar-díjjal kitüntetett Spielberg.

Remek történetei voltak

Az 1928-as születésű Eckstein a Stanford Egyetem diákjaként szerezte színházművészeti főiskolai diplomáját, majd a UCLA falai között egyetemi szakon is elvégezte ugyanazt.

Televíziós forgatókönyvírói pályafutását a hatvanas években kezdte olyan akkori sikersorozatokban, mint a The Untouchables vagy az Invaders. Előbbiből elismert mozifilm készült 1987-ben - a hazánkban Aki legyőzte Al Caponét címmel vetített alkotásban nyújtott alakításáért Sean Connery mellékszereplőként vihette haza az Oscar-díjat.

Legnagyobb dobása ugyancsak egy sorozathoz fűződik - főként produceri feladatokat látott el, de az első tíz részt is ő írta -, ami 1993-ban mozifilmként tett szert hatalmas népszerűségre Tommy Lee Jones és Harrison Ford főszereplésével.

Ez volt a The Fugitive, azaz A szökevény, pontosabban annak tévészériás elődje, amely 1963 és '67 között szögezte a székhez az amerikai közönséget. 120 epizódon keresztül izgulhattak a nézők, vajon az ártatlanul elítélt dr. Kimble megtalálja-e felesége valódi gyilkosát, a titokzatos félkarút, miközben az FBI marcona ügynöke, Gerard a nyakába liheg.

Állítólag az utolsó részt, melyet Eckstein együtt írt Michael Zagorral, és 1967. augusztus 29-én vetítettek, a tévénézők 72 százaléka követte figyelemmel - ezt a rekordot csak a Dallasnak sikerült felülmúlnia 1980-ban.

- Azért voltak alapvető tények. Tudtuk, hogy nem trükközhetünk: a félkarú a bűnös, Kimble a történet egy bizonyos pontján szembekerül majd vele, Gerard pedig elismeri a doki ártatlanságát. A többit azonban ránk bízták - idézte fel emlékeit Eckstein egy 1994-es interjúban.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Azért az írást sem dobta sutba, a nyolcvanas években a Perry Mason-krimisorozat több részénél is közreműködött. Utolsó produceri munkái egyike az 1987-es Az Alcatraz foglyai volt, David Carradine-nal a főszerepben. Az idős sztárt felesége, Selette Cole - 41 évig voltak házasok -, gyermekei és unokái gyászolják.

Ezt is szeretjük