George Clooney rém kínos ügybe keveredett - Ez a botrány okozott neki kellemetlenséget
George Clooney is meglepődött és elszomorodott azon, ami a Nespresso cégről kiderült.

george-clooney-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

George Clooney 2006 óta a Nespresso nagykövete. A népszerű kávéfőzőket és kávékapszulákat forgalmazó cég reklámjaiban rendszeresen feltűnik a sztár, ennyi év alatt pedig természetes, hogy a színész arca egybeforrt a márka nevével.

Azonban a Channel 4-en futó Dispatches című műsorban egy olyan leleplező riportot tesznek közzé hétfőn este, ami az egész vállalatra, de még George Clooney-ra tekintve is rém kellemetlen, hozta le a hírt a CNN.

George Clooney is megdöbbent, hogy mi derült ki a Nespressóról

Anthony Barnett angol újságíró hozzáférést kapott ahhoz, hogy meglátogassa Guatemala egyik olyan farmját, amely a Nespressónak is termel, így a két vállalkozás üzleti kapcsolatban áll egymással. A közép-amerikai ország egyébként a világ tizedik legnagyobb kávétermelője. 

A CNN hozzájutott néhány felvételhez, amik majd a riportban is láthatóak lesznek, azokból kiderült, hogy kisgyerekek hetente akár hat alkalommal is kávébabot vetettek az ültetvényeken, illetve nehéz zsákokat cipeltek. Az amerikai hírcsatornához eljuttatott egy közleményt a vállalat, amiben Clooney a Nespresso fenntarthatósági tanácsadó testületének tagjaként kifejezte ledöbbentségét.

- Őszintén szólva meglepett és szomorúvá tett, miután tudomásomra jutott ez a történet - fogalmazott, majd hozzátette, hogy reméli, Barnett újságíró folytatni fogja az oknyomozói munkáját, és minderről be is számol, ha a helyzet a jövőben nem javulna.

- A helyes vállalati felelősségvállalás ellenőrzése és egyensúlya nemcsak a társaság feladata, hanem olyan független újságíróké is, mint Barnett úr, aki mindenki számára megígérte a pontos beszámolót.

A vállalat a közleményében megerősítette, hogy cégük dolgozói mélyen elítélik a gyerekmunkát. Alapos kivizsgálást indítottak, hogy beazonosítsák, az érintett országban mely farmokon végeztetnek munkát kiskorúakkal. Azonnal abbahagyták a kávé beszerzését a régió minden gazdaságából, ehhez pedig addig tartják magukat, amíg az ország nem garantálja azt, hogy már nem dolgoztat gyermekeket a termőföldeken. Terveik között szerepel, hogy a régió farmjain be nem jelentett látogatásokat tesznek, hogy ellenőrizzék, minden rendben zajlik-e.

Amal Clooney legszebb estélyi ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted, eddig Amal Clooney milyen gyönyörű estélyi ruhákban jelent meg a nyilvánosság előtt.

Ezt is szeretjük