George Clooney ezért adott egymillió dollárt minden barátjának: tények, amiket nem biztos, hogy tudtál a színészről

Öt érdekességet mutatunk George Clooney-ról.

GettyImages-90437146
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy hiszed, hogy mindent tudsz Hollywood egyik legvonzóbb tehetségéről, és egy élő George Clooney-lexikon vagy?

Cikkünkből most megtudhatod, mekkora rajongónak számítasz, és mennyit ismersz az általunk összegyűjtött, nem mindennapi sztorikból.

Érdekességek George Clooney-ról

Ő a legbőkezűbb barát: számos alkalommal említette, hogy legjobb barátai nagy szerepet játszottak karrierje csúcsának elérésében. Többször is befogadták őt, amíg talpra nem állt, a kanapéjukon aludt, pénzt kölcsönöztek neki, és mindig mindenben lehetett számítani rájuk. Éppen ezért úgy döntött, hogy visszafizeti nekik a kapott segítséget. Mindezt úgy hajtotta végre, hogy vett 14 nagy méretű bőröndöt, mindegyiket megtöltötte 1 millió dollárnyi készpénzzel, meghívta őket egy vacsorapartira, ott pedig átadta a nekik szánt meglepetést.

GettyImages-673501722
Fotó: Mike Marsland / Getty Images Hungary

Kétszeres Oscar-díjas: mindenki egy emberként ujjongott, amikor George Clooney 2006-ban megkapta élete első Oscar-díját a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. A Sziriana című politikai thrilleren kívül azonban volt még egy alkotás, aminek köszönhetően bővíthette szoborgyűjteményét. Hat évvel később, 2012-ben társproducerként is elnyerte a szakma legnagyobb elismerését a Ben Affleck rendezésében készült Az Argó-akció című filmért. Ha pedig mindez nem lenne elég meggyőző, ő volt az első színész, akit hat különböző kategóriában is jelöltek a díjra.

Újságíróként kezdte pályafutását: nem színészkedéssel indította karrierjét. Először édesapja, az ismert zsurnaliszta és tévés személyiség, Nick Clooney nyomdokaiba lépett, és televíziós újságíróként próbálta bizonyítani rátermettségét. Kerülve azonban az apjával való versengést, rövid idő után ott is hagyta állását, nem sokkal később pedig szerepet kapott az egyik legsikeresebb orvosi drámasorozatban, és a Vészhelyzet vonzó orvosaként mutatkozott be a nagyközönségnek.

GettyImages-51096718
Fotó: Getty Images / Getty Images Hungary

Nem csak népszerű karaktereket játszott: Clooney egy igazi legendának számít, hiszen számos olyan kasszasikerben szerepelt már, amelyek meghatározóvá váltak az évek során. Pályája kezdetén azonban több paródiafilmben is játszott, ezek közül a Gyilkos paradicsomok tűnik a legfurcsábbnak. Az 1978-as eredeti film folytatásában az őrült tudós újabb kísérletekbe kezd, és egy speciális kémiai folyamat során, zene hatására a paradicsomokat emberré, az embereket pedig paradicsomokká változtatja. Az említett horrorban pedig Mattet, a naiv pizzaséfet alakítja, aki nagybátyjának segít megmenteni a világot a halálos fenyegetéstől.

Egyszer letartóztatták: az évek során bebizonyította, hogy rengeteget tesz a bajbajutottakért és egy jobb világért. 2001-ben hírnevét arra használta fel, hogy adományokat gyűjtsön a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások áldozatainak, 2006-ban elítélte a szudáni hadsereg fellépését a dárfúri polgárháborúk kapcsán, 2010-ben pedig egymillió dollárt adományozott a Haiti földrengés áldozatainak. Egyszer még le is tartóztatták jó cselekedetéért, 2012-ben apjával együtt megbilincselve vették őrizetbe Washingtonban a szudáni nagykövetség előtt, amikor a kartúmi kormány ellen tüntettek.

A sztorik kapcsán kedvet kaptál, hogy felelevenítsd a sármos színész egyik lehengerlő alakítását? Akkor kapcsolj március 26-án 18:40-kor az AXN-re, és add át magad az Egek ura című romantikus drámának. Ha pedig lemaradtál volna, van egy jó hírünk a számodra, április 20-án 21:00-kor a VIASAT3, április 28-án 18:45-kor pedig a VIASAT FILM kínálatában is megtalálhatod. 

George Clooney így égett be felesége előtt

George Clooney és Julia Roberts felfedték a legújabb filmjük forgatásának legkellemetlenebb részét.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük