Szomorú, Gene Hackman miért vonult vissza Hollywoodból 20 évvel ezelőtt: friss fotókon a kétszeres Oscar-díjas sztár

Gene Hackman a 20. század egyik legjobb férfi színészének vallhatja magát.

Gene Hackman 2023-ban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos olyan Oscar-díjas sztár van, akiknek a lábuk előtt hever a világ, ám egyik pillanatról a másikra eltűnnek a nyilvánosság elől, erre kiváló példa Gene Hackman, aki a 20. század legkiemelkedőbb színészei közé sorolhatja magát.

Öt alkalommal jelölték Oscarra karrierje során, ebből két alkalommal nyert is. 1972-ben A francia kapcsolatért, 1993-ban a Nincs bocsánat című filmért vette át az aranyszobrot.

A kétszeres Oscar-díjas Gene Hackman ezért vonult vissza

Hackman már húsz éve nem forgatott, legutolsó filmje, Az elnök emberére talál 2004-ben jött ki, azóta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Pont emiatt terjedtek el róla az alábbi friss képek futótűzszerűen a médiában. Január 30-án lett 93 éves.

Gene Hackmanről ilyen lesifotók készültek idén márciusban.
Gene Hackmanről ilyen lesifotók készültek idén márciusban.
Fotó: Profimedia

A Nincs bocsánat és a Francia kapcsolat című mozifilmjei mellett olyan népszerű alkotásokban játszott, mint a Superman-alkotások, a Lángoló Mississippi, A legjobb dobás, Az utolsó esély, A cég, A közellenség, a Bonnie és Clyde, a Magánbeszélgetés vagy Az ifjú Frankenstein. Közel ötvenéves pályafutása alatt több mint száz filmhez adta a nevét.

2004-ben jelentette be a Larry King által készített interjújában, hogy szerinte már nincs semmi jövője a filmvilágban, és vége a színészi karrierjének. Ezután elhagyta Los Angelest, hogy Új-Mexikóban kezdjen új életet, írta meg a Daily Mail

Néhányan eleinte úgy hitték, hogy a megdöbbentő döntés a házasságához köthető. A filmsztár bevallotta, hogy nehezen tudta megtartani az egyensúlyt a munkája és a magánélete között, első házassága pont emiatt ment tönkre, Faye Maltesétől harminc év után vált el. A nővel egy fiút és két lányt nevelt.

Színészként nagyon önzővé válhatsz. Annak ellenére, hogy családom volt, olyan munkákat vállaltam el, amelyek három-négy hónapra elválasztottak bennünket. A kísértések, a pénz és az elismerés, mindez már túl sok volt a bennem lakozó szegény kisfiú számára. Nem tudtam ezt jól kezelni - vallotta be korábban a New York Timesnak.

Még a '80-as évek végén szeretett bele a nála 31 évvel fiatalabb  Betsy Arakawába,  aki az edzőtermében dolgozott, 1991-ben össze is házasodtak.

GettyImages-109323168
Fotó: Avalon / Getty Images Hungary

Valójában az egészsége miatt nyitott új fejezetet az életében: a túl sok stressz miatt szívproblémái lettek. Úgy gondolta, egy hosszabb élet reményében itt az idő lelassulni. 2011-ben a GQ újságírója megkérdezte tőle, visszatérne valaha is a vászonra, erre frappánsan azt válaszolta, ha a teljes filmet az otthonában vennék fel, és a projekten maximum egy vagy két ember dolgozna, akkor talán beadná a derekát.

A színészet mellett regényeket is írt sokáig, a legutolsó, a Pursuit 2013-ban jelent meg.

Az Oscar-gála történetének legnagyobb botrányai

Bőven történtek olyan malőrök az Oscar-gálán, amelyekről utána hetekig csámcsogtak az emberek.

Meztelenül rohant fel a férfi az Oscar-gála színpadára: íme a díjátadó legnagyobb botrányai

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük