Gemma Arterton: „Tudom, ez egy mocskos film, de éppen emiatt vállaltam el”
Gemma Arterton nem is olyan régen Bond-lányként vált ismertté, de el akarta kerülni a beskatulyázást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gemma Arterton valószínűleg sokaknak úgy él az emlékezetében, mint egy kedves, bájos, szexis lány. Persze nem csoda, hiszen a 24 éves színésznő eddigi szerepei mind ezt sugallták.

A St. Trinians - Nem apácazárda tinifilmben diáklányt alakított, majd jött A Quantum csendje, melyben Daniel Craig Bondját igyekezett elcsábítani. Hamarosan pedig mozikba kerül a nagyszabású, trükkökkel és látványos jelenetekkel tarkított Perzsia hercege: Az idő homokja, ahol Jake Gyllenhaalt bűvöli meg a titokzatos Tamina hercegnőként.

Nincs skatulya

Bár sok színésznő örömtáncot lejtene, ha egy néhány éves karrier során ilyen mozikban szerepelhetne, Arterton kisasszony nem teljesen elégedett. Attól tart ugyanis, ha folytatja a romantikus hősnők és a bájos csábítók alakítását, végérvényesen beskatulyázzák - nemcsak a nézők, a rendezők is.

Ezért hát nem véletlen, hogy rögtön igent mondott a The Disappearance of Alice Creed című kisköltségvetésű thriller főszerepére.

Más műfaj

- Egyesek aggódtak, vajon tényleg jó ötlet-e belevágnom ebbe a projektbe, hiszen a történet meglehetősen erőszakos, meztelenkedés is van benne, szóval elég mocskos film - de éppen emiatt vállaltam el - vallotta a GQ magazinnak adott interjújában.

Való igaz, a thrillerben elrabolják, megkötözik, pucérra vetkőztetik és lelkileg kínozzák - állítólag az egyik jelenetben mindössze egy papírzacskó van a fején. Ám Arterton ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - lelkesen nyilatkozik a filmről.

- A rendező, J. Blakeson nem egészen egymillió fontból kihozta az egészet, és mindent a Man-szigeten vettünk fel. Ezt hívják vegytiszta filmkészítésnek: se pénz, se idő, viszont remek színészek és egy ütős forgatókönyv - mesélte.

Persze azért igyekezett hangsúlyozni, továbbra is szeretne nagyköltségvetésű mozikban részt venni - hiába, valamiből csak meg kell élni.

Ezt is szeretjük