Nem élhette meg a 69. születésnapját! Freddie Mercury és barátai ritka közös fotókon
A Queen fiatalon elhunyt énekese és barátai.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Freddie Mercury, a Queen legendás énekese ma lenne 69 éves. A sztár nevéhez olyan dalok kapcsolódnak, mint a Bohemian Rhapsody, a Somebody to Love, a Don't Stop Me Now vagy a We Are the Champions, melyeket máig mindenki ismer.

Habár Angliában lett sztár belőle, kevesen tudják, de Freddie Zanzibárban született, eredeti neve pedig Farrokh Bulsara volt.

Az általa írt és énekelt dalok máig legendásnak számítanak, ma, a 69. születésnapján, néhány kevésbé ismert fotóval emlékezünk Freddie Mercuryra, aki híres barátaival együtt szerepel a képeken.

Freddie fiatalon hunyt el, 45 évesen, 1991. november 24-én. Az AIDS 5 év alatt végzett vele.

A betegséget 1986-ban diagnosztizálták nála. Néhány évig tagadta, de 1990-re teljesen leromlott az egészségi állapota. 1991 májusában a Queen elkészítette a These Are the Days of Our Lives című videoklipet, amiben Freddie már elég betegen, de még utoljára látható volt.

Egy hónappal később bejelentette, hogy távozik az együttesből, mert nem bír tovább dolgozni és visszavonul a kensingtoni otthonába. Egy régi barátnője, Mary Austin viselte gondját utolsó napjaiban. Freddie ekkorra már a látását is elveszítette és az ágyból sem tudott kikelni. Végül úgy döntött, hogy nem szedi tovább a gyógyszereit, csak a fájdalomcsillapítókat engedte beadni.

"Sokáig titkoltam a betegségemet, de itt az ideje, hogy a barátaim és rajongóim végre megtudják az igazat. Kérem, hogy mindenki harcoljon velem és győzzük le együtt ezt a szörnyű betegséget. Ezen kívül szeretném megkérni a média képviselőit, hogy legyenek tekintettel az állapotomra és ne zaklassanak interjúkkal. Pihenni szeretnék"- ezt mondta az utolsó interjújában.

24 órával később el is hunyt az énekes, a hivatalos szakvélemény szerint a legyengült szervezetét megtámadó enyhe tüdőgyulladás végzett vele.

Bombaként robbant, amikor a színész bevallotta másságát

Freddie Mercury bevallottan homoszexuális volt, és arra bíztatott mindenkit, hogy ne szégyellje másságát. Világszerte május 17-én tartják a homofóbia ellenes világnapot, melynek célja, hogy Freddie-hez hasonlóan, elfogadóbbá tegye az embereket a melegekkel szemben. Nézd meg a bevallottan homoszexuális sztárokat, akik bátorságukkal szintén példát mutattak másoknak!

Ezt is szeretjük