Fotók! Az évtized legkínosabb sztársminkjei
Ripacsok és amatőrök
Még a leghiúbb sztárokkal is megesik olykor, hogy egy félresikerült sminkkel komplett bolondot csinálnak magukból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Köztudott, hogy a hollywoodi díszes társaság makulátlan megjelenése mögött ugrásra kész, profi szépségcsapat áll, ezért is meglepő, amikor egy világhírű sztár smink nélkül, nyúzottan vagy valami rettenetes pingálmánnyal az arcán lép a reflektorfénybe.

Egy bizonyos ismertséget elérve sztárkörökben már kötelező a profi sminkmester, mivel minden valamire való híresség tudja, hogy az a házi maszkolás, ami a fürdőszobában még elmegy, rettenetesen fest a fénytörésben, és igencsak kínos helyzetbe tudja hozni viselőjét. Ennek ellenére minden évben becsúszik jó pár sokkoló sminkbaki, főleg akkor, amikor a kezdő sztárok - forrás hiányában - kénytelenek maguk megoldani a kozmetikázást. Esetleg nagyvonalúan kimenőt adnak sminkesüknek, netán kancsal sminkmester segítségét kérik a felkészüléshez.

Akárhogy is, mi csak jól jöhetünk ki az ügyetlenségből: figyelem, röhejes és kínos fotók sora következik!

Nicole Kidman, a maszatos orrú

A sminkkatasztrófák képzeletbeli rangsorát Nicole Kidman ominózus esete vezeti, vagyis, amikor a Kilenc című musical New York-i premierjén - mindenki legnagyobb döbbenetére - látványos púdermaszattal az arcán lépett a vörös szőnyegre. Természetesen mindenki rögtön lecsapott a témára, az ausztrál színésznőről és rövidlátó sminkeséről még a keresztvizet is leszedték.

Az egészben az a legnagyobb rejtély, hogy a több tucat tébláboló asszisztens közül hogy nem vette észre egyik sem időben a csúnya sminkes malőrt. Kidman, a mindig makulátlan jégkirálynő meglepően jól reagált az esetre, igazi női eleganciával siklott át a kínos baki felett.

Szerencsére a szerepajánlatok azóta sem maradtak el, a díva nemrég fejezte be a Just Go With It című romantikus komédia forgatását Hawaii-on és Los Angeles-ben.

Jennifer Lopez, a rézbőrű

Íme, egy remek példa arra, hogyan tud a smink már az első fázisnál, vagyis az alapozásnál kisiklani. Értjük mi, hogy Jennifer Lopez egy bronzos bőrű latina, na de ennyire? A J-Lo-korszakból származó fotót elnézve nagyon úgy tűnik, hogy a szépséges díva sminkese vaksötétben dolgozott, csak így keverhette ki ezt a nem létező arcszínt, igaz, a rémes műszempilla és a sápadt rúzs is bőven hagynak kívánnivalót maguk után.

A 41 éves énekes-színésznő szerencsére ritkán nyúl ennyire mellé, az idei Oscar-gálán például egy csodásan elegáns sminkkel, teljes szépségében tündökölt. Így aztán nagyon úgy tűnik, hogy igazak a hírek, és a pörgős évek után a csinos színésznő végre harmóniába került önmagával.

Az ikreket nevelő sztármamit egyébként legutóbb egy cukormázas vígjátékban, az Ilyen a formámban láthattuk, a nyarat pedig stúdiózással töltötte, mivel a kiadóváltás után teljes gőzzel készül új albuma, a Love megjelentetésére.

Eva Longoria Parker, a foltos arcú

A Lopezéhez hasonló félresikerült bronzosítás egyébként nem egyedi eset, a kaliforniai napsütésben lesült sztárok alaposan fel tudják adni a leckét a szépségbrigádnak. A gyönyörű Eva Longoria Parker babapofiját például igazi művészet lehetett elcsúfítani, úgyhogy, ha innen nézzük, kétbalkezes sminkese valódi mestermunkát végzett.

A Született feleségek filigrán sztárjára jó vastagon vitték fel a vakolatot, más-más árnyalatú foltokban, a szemeit pedig minden bizonnyal ipari szénceruzával húzták ki, hogy elég hangsúlyos legyen. A 35 éves csinos latinára vélhetően mindez nem vetett túl jó fényt, egyrészt, mert bohócot csinált magából, másrészt, mert évek óta a L’Oréal kozmetikai világcég arca és szépségnagykövete.

A szexis sorozatsztár egyébként legutóbb egy vígjátékot forgatott: a Without Men állítólag még idén mozikba kerül, rajongói nagy örömére.

Tilda Swinton, az amatőr

A Narnia krónikáinak fehér boszorkánya - mostanában Az irányítás határai című titokzatos krimiben láthattuk -, a 49 éves Tilda Swinton talán az egyetlen színésznő, aki sosem festi magát. Vagyis következetesen a maga természet adta valóságában jelenik meg mindenhol, még a legcsillogóbb filmfesztiválokon és vörös szőnyeges parádékon is.

Ezért aztán a brit színésznőnek sápadtsága lett a védjegye, le is esett mindenki álla, amikor - életében először és utoljára - szemfestéket rakott magára a 2008-as Oscar-gálára. A merész kísérlet, mint látszik, nagyon rosszul sült el, a szőke színésznő azóta sem nyúlt sminktermékekhez. Jól is teszi, natúr arcát egy kedves mosoly is meg tudja szépíteni.

Christina Aguilera, a ripacs

A 29 éves Christina Aguilera pályáját gyakorlatilag végigkövetik a szörnyű sminkbakik, amióta ugyanis szöszi diáklányból extrém színpadi dívává avanzsált, egyre lehetetlenebb maszkokkal az arcán jelenik meg. A szőke énekesnő igazi megalomániás magamutogató, nem sajnálja magától sem a festéket, sem rikító színeket.

Nagy kár, mert egyébként szerencsés alkat, olyan bűbájos pofival és csillogó, kék szemekkel áldotta meg az ég, hogy alig lenne szüksége festékre. Bár erre lassan maga is rájön, a legutóbbi Golden Globe-gálán például meglepően visszafogott, elbűvölően nőies külsővel jelent meg.
A házas, egygyermekes sztármami egyébként javában koncertezik, mivel júniusban megjelent Bionic című új albuma.

Victoria Beckham, a vámpír

A szexszimbólum férjjel megáldott Victoria Beckham megszállottan törekszik a tökéletességre: három gyerek után is nullás méretű ruhákban jár, külseje mindig makulátlan, divatos és őrülten megkomponált. Nem volt ez azonban mindig így, gondoljunk csak Posh Spice-korából származó mellényúlásaira. A focistafeleség és újdonsült divatdiktátor bizony sokféle stílust kipróbált már, sokba bele is bukott.

Problémás bőrének sem mindegy, milyen festéket ken rá, mosolytalan arca ugyanis könnyen maszkszerűvé, az erős színektől pedig vámpírszerűvé válhat. Beckhamné stílusa és eleganciája egyébként azóta javult ugrásszerűen, mióta - karrierépítés címén - jó ízlésű divatszakemberek között forgolódik. Persze könnyű neki, frissen felértékelt, 225 millió dolláros vagyonából Victoria olyan szépségcsapatot fizet meg, amilyet csak akar.

Ezt is szeretjük