"Schumacher nehéz helyzetben van" - Így nyilatkozott Massa a Forma-1 legendájáról

Felipe Massának vannak információi Michael Schumacher állapotáról.

michael schumacher cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett síbalesetet, több életmentő műtétet hajtottak végre rajta, fél évig pedig kómában volt.

Állapotáról a családja nem nyilatkozik, teljes a hírzárlat, csak a közeli ismerősök, illetve orvosok mondanak néha róla egy-egy információt. Legutóbb Felipe Massát kérdezték a hétszeres világbajnok állapotáról.

Felipe Massa így nyilatkozott Michael Schumacherről

A brazil autóversenyző 2002-től 2017-ig versenyzett a Forma-1-ben, a Ferrari színeiben Schumi csapattársa volt. A két sportoló szoros barátságot kötött, így nem csoda, hogy a Fox Sports riportere a balesetet szenvedett pilóta állapotáról is érdeklődött a Massával készített interjú alatt.

Michael Schumacher és Felipe Massa mindig is jó barátságot ápoltak egymással.
Michael Schumacher és Felipe Massa mindig is jó barátságot ápoltak egymással.
Fotó: Mark Thompson / Getty Images Hungary

- Tudom, hogy érzi magát, vannak róla információim, mindig is nagyon szoros volt a kettőnk kapcsolata. Azt hiszem a legfőbb dolog, amivel mindenki tisztában van, az az, hogy nehéz helyzetben van, bonyolult az ügye, de muszáj tiszteletben tartanunk a családját. Nem szeretnének semmilyen információt elárulni róla, ki vagyok én, hogy ezt megtegyem? - magyarázta.

Sokat imádkozik jó barátja felépüléséért.

- Mindennap azért imádkozom, hogy legyen jobb az állapota, reménykedem benne, hogy egyszer még visszatér, főleg most, hogy a fia is versenyez - tette hozzá.

michael schumacher felipe massa 1
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Az állapotával kapcsolatban 2019 őszén derült ki, hogy svájci otthonukból a párizsi Georges Pompidou Klinikára szállították, sajnos gyulladás lépett fel a szervezetében, ezért őssejtinfúziót kapott. Egy nővér szűkszavúan elárulta, hogy a beavatkozás után tudatánál volt a pilóta, ami mindenképp jó hírnek számít.

2019 nyarán Jean Todt egy rádiós interjújában mesélte el, hogy Schumacher a legjobb kezekben van, és igazi sportolóként nem adja fel a harcot, ahogy a családja sem.

- Nem úgy kommunikál, ahogy régen, de mindenki megtanult együtt élni ezzel az új helyzettel. Sajnos persze emiatt a barátságunk nem olyan, mint régen volt, nem tudjuk ugyanazokat a dolgokat csinálni, de örültem, hogy leülhettünk megnézni egy Forma-1-es mérkőzést, ahogy a régi szép időkben tettük - nyilatkozta.

Fotókon Michael Schumacher felesége

Képes összeállításunkban megnézheted Michael Schumacher és felesége, Corinna szerelmes fotóit.

Ezt is szeretjük