Halála után válhat valóra Farrah Fawcett álma

A népszerű sorozatok mellett az egykori Charlie-angyal szívfacsaró dokumentumfilmje is jelölést kapott az Emmyn.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Tina Fey főszereplésével futó komédia, A stúdió és a Mad Men − Reklámőrültek filmsorozat vezeti a tévé Oscarjának is nevezett Emmy-díj jelöltjeinek idei listáját, amit tegnap hoztak nyilvánosságra Los Angelesben.

Újdonsággal is előállt az Amerikai Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája: eggyel több jelöltet, szám szerint hatot hirdettek ki a főbb kategóriákban, ami felfrissítheti és népszerűbbé teheti a versengést.

− Olyan sok jó alkotás van, ezért így szeretnénk elismerni a televíziózás sokféleségét − hangoztatta John Shaffner, az akadémia elnök-vezérigazgatója.

Régi és új nevek a jelöltek közt

Az AMC csatorna Mad Men − Reklámőrültek sorozata 16 jelölést zsebelt be, köztük a legjobb drámáét. Mindkét sorozat tavaly már Emmy-díjat kapott a legjobb vígjáték, illetve a legjobb dráma kategóriákban. Az NBC csatorna sorozata, A stúdió 22 jelölést kapott, köztük a legjobb vígjáték és a legjobb női és a legjobb férfi főszereplő kategóriákban.

Mellettük vannak egyéb új jelöltek, mint az HBO Big Love, azaz Nagy szerelem című, poligámiáról szóló sorozata, vagy éppen a Fox animációs komédiája, a Family Guy. Ez utóbbi egyébként különlegességnek számít, mivel a hatvanas évek óta nem jelöltek rajzfilmet a vígjáték kategóriában.

Az elismertségért küzdő fiatal sztárok is befutni látszanak: a jelöltek között van például Jim Parsons, a The Big Bang Theory című sorozat főszereplője. Anna Paquin, akit már Arany Glóbusszal is díjaztak az Inni és élni hagyni című filmben nyújtott alakításáért, ugyancsak Emmy-várományos.

A legjobb dráma kategóriában a tavalyi nyertes, a Mad Men − Reklámőrültek a Lost − Eltűntekkel, a Doktor House-zal, a Dexterrel, valamint A hatalom hálójában és a Breaking Bad jogi sorozatokkal száll ringbe. A dokumentumfilm kategória egyik esélyese a három hete rákban elhunyt Farrah Fawcett megrázó Farrah’s Story című filmjével, melyben emberfeletti küzdelmét és élni akarását örökítette meg a nagyvilág számára.

Sztárok, akik legyőzték a rákot

Nézegess képeket!

Elolvasom
− Az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, mert Farrah éppen ma három hete halt meg, és nevet, mert tudom, hogy mennyire boldog lenne most. Rettentően fontos volt neki a projekt, ez az egész film.

Bár korábban már jelölték Emmy-re, biztos vagyok benne, hogy a mostaninak van a legnagyobb jelentősége − mondta Alana Stewart, aki segített barátnőjének a film munkálatai során.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A június 25-én, 62 éves korában elhunyt egykori Charlie-angyalt korábban három alkalommal is jelölték a rangos tévés elismerésre − a Tűzfészek és a Small Sacrifies című filmekben, illetve a The Guardian című sorozatban nyújtott alakításáért −, ám eddig nem sikerült megszereznie a díjat.

A 61. Emmy-díjkiosztó gálát szeptember 20-án rendezik meg Los Angelesben, és az Így jártam anyátokkal című sorozatból ismert Neil Patrick Harris vezeti majd.

Ezt is szeretjük