Erzsébet királynő talán sosem tér vissza: emiatt nem jelenhet meg nyilvános eseményeken
Erzsébet királynő egyelőre önkéntes karanténban marad.

erzsébet királynő cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő és Fülöp herceg a koronavírus miatt önkéntes karanténban tartózkodnak a windsori kastélyban. Március vége óta nem hagyhatták el a birtokukat, nehogy elkapják a betegséget. Az edinburgh-i herceg júniusban már 99 esztendős lesz, míg a királynő áprilisban lett 94 éves, idős koruknál fogva ők már különösen veszélyeztetettek.

Boris Johnson brit miniszterelnök tegnap este jelentette be, hogy ettől a héttől fokozatos enyhítéseket vezet be Nagy-Britanniában, ám ez nem azzal egyenlő, hogy a korlátozásokat teljesen eltörlik. Ennek kapcsán többen azt feltételezték, lehet, hogy hamarosan a királynő újra visszatér, és nyilvánosan is megjelenik különböző eseményeken.

Erzsébet királynő talán sosem tér vissza

A The Sun brit lapnak Andrew Morton nyilatkozott azzal kapcsolatban, mennyire lesznek érvényesek a királynőre és a hercegre az enyhítések. A neves újságíró szakértőnek számít, több hivatalos életrajzi könyvet ő jegyzett, Diana hercegnőről, Meghan hercegnéről, illetve Vilmos hercegről és Katalin hercegnéről is írt már egy-egy kiadványt.

erzsébet királynő
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- A Covid-19 vírus szerintem még velünk marad pár hónapig, rosszabb esetben évekig. Túlságosan kockázatos lenne emiatt, hogy a királynő újra találkozzon más emberekkel munkaügyben - magyarázta a lapnak a szakértő, aki tart attól, hogy Erzsébet talán sosem tér vissza, a hivatalos eseményeken és találkozókon nem vesz részt.

Bár a találgatások szerint ősztől már visszatér régi teendőihez a királynő, a szakértő szerint, amíg nem fejlesztik ki a koronavírus ellen a vakcinát, addig nagy eséllyel nem jelenhet meg nyilvános eseményeken. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A koronavírus miatt több eseményt eltöröltek, például a királynő születésnapja alkalmából megszervezett parádé, a Trooping The Colour idén júniusban biztosan elmarad, de a Buckingham-palota sem nyitja ki a kapuit az idei nyári szezonban a turisták számára, olvasható a The Sunday Timesban.

erzsébet és fülöp herceg
Fotó: Jeff Spicer / Getty Images Hungary

Mindez nem azt jelenti, hogy Erzsébet királynőnek nem lenne feladata egyáltalán, sőt a palota szóvivője tegnap elmondta, hogy az uralkodónőnek akad munkája bőven, ezen a héten Boris Johnsonnal tárgyal például telefonon. Természetesen az egészsége érdekében minden tanácsot betart, családtagjaival a kapcsolatot telefonon, illetve videóhívásokon keresztül tartja csak. 

Archie már ilyen nagy fiú

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit nőtt Harry herceg és Meghan hercegné kisfia, Archie.

Ezt is szeretjük