Erzsébet királynő tajtékzik dühében: így tették tönkre az idei karácsonyát
Erzsébet királynő a tervek szerint a windsori kastélyban karácsonyozik a családja nélkül.

erzsébet-királynő-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő élete fenekestül felfordult a koronavírus-világjárvány kirobbanása óta, tavasszal Fülöp herceggel elhagyták a Buckingham-palotát, és a windsori kastélyba költöztek. Szeretteikkel csak telefonon, illetve videókonferenciák segítségével tartották a kapcsolatot. Bár a nyáron részt vett unokája, Beatrice hercegnő esküvőjén, akkor is muszáj volt a kellő távolságtartást betartania. A szezon végén elutaztak skóciai birtokukra, ahol találkozhattak például Katalin hercegnéékkel is, de az eddigi évekhez képest sokkal kevesebbszer láthatta családtagjait.

Tervei szerint októberben visszatér a Buckigham-palotába munkaügyei miatt, így majd Windsor és London között ingázik, illetve nem szeretné a novemberi megemlékezési ünnepséget sem kihagyni, akkor ugyanis az első világháború elesett hősei előtt tisztelegnek. A koronavírus a karácsonyi hagyományokat is felrúgja idén, ez viszont egyáltalán nem tetszik a királynőnek.

Úgy tűnik, Erzsébet királynő nem karácsonyozhat együtt családjával

A brit kormány szeptember elején jelentette be, hogy a járvány terjedésének megállítása érdekében újabb szigorításokat vezet be, ezek közé tartozott az is, hogy hat embernél több ember nem csoportosulhat. Ez nemcsak a közterületekre, szórakozóhelyekre, éttermekre vonatkozik, hanem a háztartásokra is. Egyelőre nagyon úgy tűnik, ez a szigorú szabály a nagyobb angol családok 2020-as karácsonyára teljesen rányomja a bélyeget, ez alól természetesen Erzsébet királynőék sem fognak kivételt élvezni. Az uralkodónőnek azt tanácsolták, az ünnepeket ne Sandringhamben, hanem a windsori kastélyban töltse, erre már 33 éve nem került sor.

GettyImages-1074649268
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Ráadásul Erzsébet azt szerette volna, ha Sandringhamben a beosztottjai is kitartanának mellette a karácsonyi időszakban, de ez az ötlet nem tetszett a dolgozóknak.

- A királynő dühös, a személyzet pedig azt mondta, ami sok, az sok. Abszolút példátlan, amit kérnek tőlük. Mindenki igyekszik a szabályok alapján élni az életét, de úgy érzik, hogy túl messzire mentek azzal, hogy a családokat szétszakítsák karácsonykor is - árulta el a The Sunnak egy bennfentes.

A brit királyi család tagjai a hagyományok szerint Sandringhamben töltik a karácsonyt, előtte a Buckingham-palotában tartanak hivatalos vacsorát, akkor az udvar dolgozóinak is megköszönik egész éves munkájukat.

GettyImages-158710122
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

A The Daily Mailnek a királynő szóvivője elmondta, hogy Erzsébet az új szabályok miatt a Buckingham-palotában ugyanúgy megtartja a karácsonyi ünnepséget, ám értelemszerűen megválogatja, ki lesz az a pár ember, akit meginvitál a vacsorára, hiszen hatnál többen nem ülhetnek egy asztalnál.

Katalin hercegné és a gyerekei összeöltöztek

Képes összeállításunkban megnézheted, Katalin hercegné milyen alkalmakkor öltözött össze gyermekeivel.

Ezt is szeretjük