Erzsébet egyből elpirult Fülöp herceg bókja hallatán: aranyos történetet kotyogtak ki róluk
Erzsébet királynőről és Fülöp hercegről aranyos történet látott napvilágot.

erzsébet és fülöp cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit királyi családban protokollszabályok mondják ki, hogy a házaspároknak hogyan szabad viselkedniük nyilvánosan, például kerülniük kell a túlságosan intim érintkezéseket, ilyen például a csók, a kézfogás vagy az ölelkezés.

Bár ma már több szabályt kicsit lazábban vesznek, már pár évtizeddel ezelőtt, így fordulhat elő, hogy néha Vilmosról és Katalinról készülnek olyan felvételek, amelyeken átkarolják egymást, vagy éppen kézen fogva sétálnak. Ennek ellenére egy átlagembernek még így is kicsit ridegnek tűnhet a családtagok viszonya egymással, pedig ez egyáltalán nincs így, hiszen ők is érző lények. Még Erzsébet királynőnek is ellágyul a szíve egyből, ha a férje, Fülöp herceg megdicséri.

Erzsébet királynőnek így bókolt egyszer Fülöp herceg

1939-ben ismerkedtek meg a dartmouthi tengerészeti akadémián, ugyanis VI. György király és családja hivatalos látogatást tettek ott. A két hercegnőt, Erzsébetet és Margitot Fülöp hercegnek kellett kísérnie, akkor az uralkodónő csupán 13 esztendős volt, és annyira szégyenlős volt a jóképű tengerésznövendék közelében, hogy meg sem tudott szólalni. Végül levelezni kezdtek, majd 1946 nyarán Fülöp megkérte Erzsébet kezét, az esküvőjüket 1947. november 20-án tartották meg. A frigy létrejötte érdekében kötelezték a herceget, hogy mondjon le a dán és görög királyi címeiről. Azóta is kitartanak egymás mellett jóban és rosszban is.

GettyImages-170941674
Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

Bár a magánéletüket nagyon privátan élik, ennek ellenére néha kiderül egy-két apró információ, amiből jól kivehető, hogy milyen is a kapcsolatuk. Az 1993-ban elhunyt Ian Thomas a királynő tervezőjeként dolgozott több mint húsz évig, ő is szemtanúja volt az alábbi bájos jelenetnek, ami az uralkodónő és férje között játszódott le.

- Miközben Thomas a szegélyt csinálta, Fülöp átsétált a királynő öltözőszobáján, majd ezt mondta: "hmmm, csinos ruha" - emlékezett vissza a Channel 5 csatornán futó Secrets of Royal Dressmakers című műsorban Ingrid Seward, a királyi család egyik hivatalos életrajzírója, a nőnek még az elhunyt divattervező mesélte el a történetet.

GettyImages-652853366
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

- A királynő egyből elpirult a bók hallatán, még mindig emlékszem, ahogy Ian Thomas előadta nekem ezt a sztorit. Erzsébet annyira izgatottá vált, hogy a férje bókolt neki.

Persze ez csak egy aprócska történet, ám jól ábrázolja, hogy Fülöp többévnyi házasság után sem feledkezett meg arról, hogy olykor szépeket mondjon a feleségének. Amikor 1997-ben 50. házassági évfordulójuk kapcsán a kapcsolatuk titkáról kérdezték, ez volt a válasza:

Azt hiszem, a fő tanulság, amit megtanultunk, hogy a tolerancia az egyetlen alapvető összetevője minden boldog házasságnak.

Fotókon a királyi menyasszonyi ruhák

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen kreációkban mondták ki az igent a brit királyi család tagjai.

Ezt is szeretjük