Így reagált Diana halálára a királynő - Egész Anglia felhördült a viselkedésén
Erzsébet királynőnek nagyon rosszulestek a negatív megjegyzések.

erzsebet-kiralyno-diana-halala-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő hirtelen halála az egész világot megrázta: senki sem számított a tragédiára, még az általában minden eshetőségre felkészülő Erzsébet királynő sem.

A népe szerint rosszul reagált Diana halálakor

Amikor kiderült a hercegnő halálának híre, az uralkodónő és a kiskamasz trónörökösök épp Skóciában tartózkodtak, a királynő pedig úgy döntött, egy ideig még nem is térnek vissza Angliába, hiszen nem akarta kitenni Vilmost és Harryt annak az őrületnek, ami Diana halála után fogadta volna őket.

Az egész ország kiakadt Erzsébet döntésén: úgy gondolták, hogy a fiúknak Londonban lett volna a helyük, hogy minél előbb szembe tudjanak nézni a tragédiával.

- Erzsébet királynőt lesújtotta, hogy mennyire ellene fordult a saját népe. Ebben a helyzetben senki nem tudja, mi a jó döntés - ő csak a legjobbat akarta az unokáinak. Egyedül Diana nővére, Lady Sarah állt mellé, aki azt mondta, ő ugyanígy tett volna: elég először családi körben emésztgetni egy 12 és egy 15 éves fiúnak az anyjuk halálát - árulta el a királynő korábbi udvaronca, Sir Malcolm Ross.

Az akkori miniszterelnök, Tony Blair is megszólalt, aki szerint a királynő azt sem tudta, mit tegyen, hová kapjon a tragédia hallatán:

- A királynő próbált az elvei szerint cselekedni, de félt, hogy mit szól majd a nép a döntéseihez. Végül úgy határozott, hogy a válás ellenére Diana is megérdemel egy olyan temetést, ami csak a királyi család tagjainak járna - sőt, még a zászlót is félárbocra engedtette a palota fölött.

Nagyon bántotta a sok kritika, amit kapott. Lesújtotta Diana halálának híre, persze, hogy nem az volt az első dolga, hogy nyilvánosan beszédet mondjon - pedig ezt várták volna tőle -, de akkor a legfontosabb feladatának azt tartotta, hogy személyesen intézze az unokái édesanyjának temetését - nyilatkozta Tony Blair.

Ezt is szeretjük