Emma Thompsont ezzel a színésznővel csalta meg a férje: válás lett a vége

Emma Thompson válása után sokáig úgy érezte, hogy nem szerethető ember.

emma-thompson-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emma Thompson mindenkit meglepett a legfrissebb, Radio Timesnak adott interjújával, amelyben elmondta, hogy a romantikus szerelem csak egy mítosz, és nagyon veszélyes. Sokan azért lepődtek meg a szavain, hiszen idén már a huszadik házassági évfordulóját ünnepelheti második férjével, Greg Wise-szal.

Kiemelte, észszerűen kéne gondolkodnunk a szerelemről és arról, az hogyan is alakul át az évek alatt két ember életében, egy hosszú távú kapcsolat fenntartása bonyolult és nehéz, a "boldogan éltek, míg meg nem haltak" pedig nem létezik. A Daily Mail friss interjúja kapcsán megírta, mi is volt az az élmény, ami egy életre megváltoztatta a színésznő véleményét erről a témakörről. Az első házasságának kudarca örök trauma az életében.

Emma Thompson válása

Kenneth Branagh színésszel az 1987-es Fortunes of War című drámasorozat forgatásán szerettek egymásba, Thompsonnak nagyon imponált, amikor kollégája énekelt neki munka közben. 1989-ben végül összeházasodtak.

GettyImages-141274052
Fotó: Ron Galella / Getty Images Hungary

Branagh rendezte az 1994-ben megjelent Frankensteint, illetve az egyik szerepet is ő játszotta. Az alkotása főszereplői Robert De Niro és Helena Bonham Carter voltak. A színésznővel túlságosan is összemelegedtek a munkálatok során, végül titkos viszonyba kezdtek.

Végül kitudódott a dolog, ami Thompson számára felért egy érvágással.

- Annyira vak voltam, és nem vettem észre, hogy más nőkkel is viszonyt folytatott a forgatásokon. Amit megtanultam ebből az egészből, hogy a vágyaiddal milyen könnyen félre tudod magad vezetni. Félholt voltam, egyből eltűnt annak érzése, hogy szerethető és értékes ember vagyok - fogalmazta.

GettyImages-105859889
Fotó: Ron Galella Ltd / Getty Images Hungary

Ez az élmény adta az inspirációt arra is, hogy könnyebben el tudja játszani az Igazából szerelemben azt a jelenetet, amikor rájött, hogy megcsalják a háta mögött.

Helena Bonham Carternek azóta már megbocsátott, sőt még forgattak is, a Harry Potterben szerepeltek együtt. Második férje, Greg Wise sokat segített az önértékelésén. Két gyerekük van, Gaia és Tindyebwa.

Emma Thompson lánya

Emma Thompson 39 évesen szülte lányát, Gaiát, aki a mai napig az egyik legnagyobb boldogsága.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük