Két gyermeke gyászolja! Elvitte a gyilkos kór a népszerű színésznőt
Eileen Brennan másodszorra küzdött a rákkal, ezúttal alulmaradt a rettegett betegséggel szemben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elhunyt Eileen Brennan, akit sokan gonosz színésznőként emlegettek, mivel általában házsártos, rosszindulatú karaktereket alakított.

Halálát rákos megbetegedése okozta, amellyel sokáig küzdött, de végül alulmaradt a gyilkos kórral szemben.

Legyőzte a rák

A legendás színésznő húgyhólyagrákkal harcolt, és ez már nem az első alkalom volt, hogy fel kellett vennie a kesztyűt a halálos betegséggel. Mostani gyengélkedése előtt pár évvel a melleiben lévő daganatot győzte le.

Rengetegen gyászolják, két fiút hagyott itt, a szórakoztatóiparban ismert Samet és Patricket, de családján kívül barátait is megviselte távozása. Goldie Hawn, legjobb barátnője, kolléganője, lelki társa, akivel mindent megbeszélt, csak dicsérő szavakkal búcsúzott a sztártól.

Hawn elárulta, hogy legjobban Brennan humorát szerette, amely egyedi és szellemes volt, a színésznő elmondása szerint vele mindig szívből lehetett nevetni.

Gonosz színésznő

Nem véletlen emlegették így a filmes világban, hiszen az antihősöket egyedülállóan formálta meg, egy interjúban el is árulta, hogy miért.

Elmondása szerint akkor lesz valaki prűd vagy gonosz, ha túl komolyan veszi saját magát, és nem tud magán nevetni, a gonosz karaktereknél mindig ezt tartotta szem előtt.

A 80 éves sztár karrierje közel négy évtizeden át tartott. Pályáját színpadon, a Broadwayn kezdte, majd több nagyobb siker után a tévézés felé vette az irányt, és végül a mozifilmeknél kötött ki.

Legemlékezetesebb szerepe a Benjamin közlegény volt, amelyben olyan tökéletesen és élethűen alakította a kiképzőtiszt karakterét, hogy Oscar-jelölést kapott. Később a filmből egy sorozatot is csináltak, amiért Golden Globe-bal, majd Emmy-díjjal is kitüntették. Halálával egy legendát vesztett a világ.

Ezt is szeretjük