Így néznek ki a Dr. House sorozat szinkronhangjai

Ismerkedj meg a neves magyar színészekkel, akik megszólaltatják a világszerte népszerű sorozat szereplőit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
A világ minden táján hatalmas sikernek örvend az eredeti orvossorozat, ahol mindig kacifántos esetek kerülnek a morcos dr. House és csapata elé. Az epizódok hemzsegnek a nehezen érthető szakkifejezésektől, ezért ebben az esetben igazán hálásak lehetünk a magyarítóknak, hogy azok számára is szórakoztatóvá teszik a sorozatot, akik nem a SOTE-n végeztek.

House és Wilson, azaz Szakácsi Sándor és Selmeczi Roland

Az arrogáns modorú, ám briliáns diagnoszta a sorozat kezdetén Szakácsi Sándor hangján szólalt meg. A Jászai-díjas színművész kitűnő választásnak bizonyult, hiszen úgy tudta visszaadni House cinikus, sokszor nyers tónusait, hogy a nézők gorombasága ellenére is szívükbe zárták a főszereplőt.

Akik már nem lehetnek köztünk: Szakácsi Sándor és Selmeczi Roland (Forrás: www.theatre.hu, www.origo.hu)

Dr. Wilson azon kevesek közé tartozik, akik el tudják viselni House kukacoskodó és goromba természetét. A Robert Sean Leonard által életre keltett karakter kezdetben a tehetséges fiatal színész, Selmeczi Roland hangján szólalt meg.

Dr. House most - Kulka János

Szakácsi Sándor halála után Kulka Jánosra esett a választás, hogy megszólaltassa Hugh Laurie karakterét.

Hugh Laurie és Kulka János (Forrás: www.origo.hu)

Kulka Jánosnak nem volt könnyű dolga a kiváló színművész nyomába lépve, ám nem okozott csalódást a sorozat rajongóinak. Igaz, volt már gyakorlata az orvosi szakkifejezésekben, hiszen 12 évig ő játszotta a talpig becsületes mentőorvos, Mágenheim Ádám szerepét a Szomszédokban.

A szegedi születésű színész novemberben tölti be 51. életévét.
Karrierjét a Pécsi Színháznál kezdte 1981-ben, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után. Ezután Kaposvárra került, majd a fővárosba, ahol 2003-tól a Nemzeti Színház tagja. Számos nagyjátékfilmben is szerepelt, többek között A napfény ízében, a Mixben, és a Világszámban. Legújabb mozijában, a Kaméleonban ismét orvost, egy meleg ortopédsebészt játszik. Aki a tévében találkozna vele szívesen, az megnézheti a magyar televízió műsorán futó Életképekben. A Nemzetiben a májusban bemutatott Amalfi hercegnő Bíborosaként csillogtatja meg tehetségét.

Dr. Wilson most - Szabó Sipos Barnabás

Selmeczi Roland tragédiája után Szabó Sipos Barnabásra várt a kihívás, hogy átvegye kollégája helyét a sorozatban.

Robert Sean Leonard és Szabó Sipos Barnabás (Forrás: www.tisztahangok.wordpress.com)

A kiváló szinkronszínésznek nem okozott nehézséget a feladat, hiszen a Vészhelyzetben évekig kölcsönözte hangját a szívtipró Ross dokinak.  Szabó Sipos Barnabás macsósan szexi, mély orgánuma nemcsak a sármos George Clooney-nak kölcsönzött plusz vonzerőt.

De dr. Wilsont is belopta a hölgyközönség szívébe. A művész 1962-ben született, színészi diplomáját 1987-ben szerezte meg. A Győri Nemzeti Színház tagja, de a tévéből - ki tudná feledni a Barátok közt brutális szereplőjeként - vagy a moziból is ismerős lehet, játszott például a Valami Amerikában is. Rengeteget szinkronizál, Clooney mellett gyakran szólaltatja meg Jeff Goldblumot, Alec Baldwint vagy Kiefer Sutherlandet is, a gyerekek pedig a Jégkorszak-rajzfilmek morcos mamutjaként ismerik. Szabó Sipos Barnabással nyáron a Gellért strandfürdőben, a Timbilding című krimiben találkozhat a közönség.

Dr. Cuddy – Györgyi Anna

A Jászai-díjas színésznő lágy, telt hangjával ideális választásnak bizonyult a kórház szexis igazgatónőjének szinkronizálására.

Cuddy doktornő - Lisa Edelstein - bájos, de a felszín alatt erős nő, akire a mindig zsörtölődő House is szemet vetett. Györgyi Anna 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahonnan egyből bekerült a Madách Színház társulatába.

Lisa Edelstein és Györgyi Anna (Forrás: www.csaladilap.hu)

Pályafutása során több színházban is megfordult, például a Bárkában, az Arany János Színházban, a Vidám Színpadon, sőt a Budapest Bábszínházban is. Sokoldalú és tehetséges művész, akinek munkásságát Jászai- és Déryné-díjjal is elismerték.

Megszólaltatta már Julia Ormond, Sandra Bullock és Audrey Tautou színésznőket is egy-egy mozi erejéig. A sorozatnézők pedig mostanában a Szellemekkel suttogó csinos Melindájaként is hallhatják. Természetesen emellett filmekben és színházban is játszik - az ő alakításában kelt például életre a szexi kocsmárosnő Szőke András Bakkermann című alkotásában. Ami pedig a színpadot illeti, a rajongói láthatják meghívott vendégként a Centrál Színház műsorán lévő  Szerelmes hal című előadásban.

Dr. Foreman – Holl Nándor

Dr. Foreman House jobb keze. Kutya-macska kapcsolat van köztük, halálra idegesítik egymást, ám a másik szakmai tudását maximálisan elismerik.

Omar Epps és Holl Nándor (Forrás: www.csillagkapu.hu)

Az Omar Epps által játszott dokit Holl Nándor szólaltatja meg. A jellegzetes hangú művész 1967-ben született, és karrierje kezdetén a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban volt stúdiós.

Neve egybeforrt Matt LeBlanc-éval, hiszen a Jóbarátokban ő szólaltatta meg mindenki kedvenc karakterét, a kissé ütődött Joey Tribbianit.
A kollégái által igazi mókamesternek tartott szinkronszínész remekül bánik a hangjával, nem csoda, hogy a rajzfilmektől kezdve a telenovellákon át a komolyabb műfajokig számtalan felkérést kap.

Dr. Cameron – Zsigmond Tamara

House csapatának hölgytagjával természetesen romantikus viszonyba keveredett.
Jennifer Morrison Zsigmond Tamara üdén nőies, mégis vagány hangján szólal meg a sorozatban. A 32 éves szinkronszínész az egyik legkeresettebb női magyar hang. Gyermekkorában Földessy Margit színi foglalkozásait látogatta, és alig volt hatéves, amikor először ült a mikrofonhoz a Homok éve című cseh filmben, majd a Cimbora című ifjúsági műsor állandó szereplője lett.

Jennifer Morrison és Zsigmond Tamara (Forrás: www.filmkultura.hu)

Ezután sorban jöttek a szerepek, mint például a Rém rendes család Kelly Bundyja vagy a Dawson és a haverok Joey-ja. Nemcsak tévésorozatokban, a moziban is gyakran hallani, például Natalie Portman magyar hangjaként. Bár sikertelenül felvételizett a színművészetire, ez nem szegte kedvét, hiszen rengetegszer hívják szinkronizálni, de anno a Szomszédokban is felbukkant egy évad erejéig.

Dr. Chase – Fekete Zoltán

A tejfölösszájú Dr. Chase nem egy erős jellem, az érvényesülés érdekében gyakran behódol House-nak, aki ezért lenézi a fiatal szívtiprót. A szőke ifjoncot megformáló ausztrál Jesse Spencert Fekete Zoltán szinkronizálja. Az 1967-ben született színész több színházban is játszott, többek között a debreceni Csokonai, az Arany János és a Rock Színházban.

Kellemes, lágy orgánumának köszönhetően többnyire női szíveket rabul ejtő amorózókat magyarít, mint például a Mcleod lányaiban Luke Morgant vagy a Melrose Place-ben Matt Fieldinget. De a Két pasi - meg egy kicsi kissé lökött és nyavalygós Alan Harperje is általa magyarodott, nem beszélve a South Park szőke Butterséről. Talán kevesen tudják, de Fekete Zoltán egy időben szövegíróként is dolgozott.

Jesse Spencer és Fekete Zoltán (Forrás: www.magyarszinkron.hu)

Az ifjabb korosztály neki köszönheti Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki újabb verses poénjait vagy a Pindúr pandúrok magyar változatát. Korábban a Rock Színház darabjaiban énektudását is megcsillanthatta, mostanában főként a szinkronizálásból és narrátori feladatokból él.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ám, mint vallja, egy igazi színészt nem elégíthet ki teljesen, ha csak a hangját adja - kell, hogy akár a színházban, akár a vásznon, de egész testével-lelkével megszemélyesíthessen egy karaktert.

Ezt is szeretjük