Váratlan tragédia! Tüdőgyulladásban elhunyt a népszerű énekes
62 éves volt
Doyle Bramhall a blues műfajának egyik népszerű képviselője volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 12-én, szombaton, 62 éves korában, a Texas államban található Alpine városában elhunyt Doyle Bramhall világhírű amerikai énekes-dalszerző, adta hírül a Houston Chronicle.

Halálának pontos okát egyelőre nem közölték, ám a lapot az egyik közeli barátja arról tájékoztatta, hogy Doyle Bramhall tüdőgyulladásban szenvedett, minden bizonnyal tehát ennek szövődményei okozhatták halálát.

Jimi Hendrix előzenekara voltak

Doyle Bramhall 1949. február 19-én látta meg a napvilágot Dallasban, több mint fél évszázados pályafutása során a blues műfajának egyik népszerű képviselője lett.

Főiskolás korában alapította meg a The Chessmen nevű együttest, amiben Stevie Ray Vaughan bátyja, Jimmie Vaughan gitározott - egy alkalommal Jimi Hendrix előzenekara voltak a kultikus énekes-gitáros dallasi koncertjén.

1969-ben Dallasból Austinba költözött, ahol Jimmy Vaughannal megalapította a Texas Storm nevű együttest, a hetvenes években pedig The Nightcrawlers néven újabb formációt hozott létre.

Több dalt is írt Stevie Ray Vaughannak

Utóbbiban már Stevie Ray Vaughan is gitározott, akivel az elkövetkező évek során egyre szorosabbra fonódott együttműködése, több dalt is írt neki, ám mégsem lett belőle akkora sztár.

Pedig dalszerzőként Stevie Ray Vaughan olyan népszerű szerzeményeit jegyezte, mint a Dirty Pool, a Wall of Denial, a Scratch-N-Sniff, a Tightrope vagy Life by the Drop.

Doyle Bramhall a kilencvenes évek közepén kezdett szólókarrierbe, 1994-ben jelent meg debütáló szólólemeze, az évtized során pedig együtt dolgozott Jennifer Warnesszal is.

Rajongóin kívül felesége, Barbaba Logan, valamint fia, Doyle Bramhall II gyászolja, akiből szintén zenész lett, 2004 és 2009 között például Eric Clapton bandájában gitározott.

Ezt is szeretjük