Brutális férje lőtte főbe a bájos nyuszilányt
20 éves volt
Féltékeny barátja nem bírta elviselni párja sikereit, így pisztollyal megölte, majd magával is végzett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Jövőre lesz harminc éve, hogy a csillogó és buja Playboy-világot szörnyű gyilkosság rázta meg. 1980. augusztus 14-én az elborult agyú Paul Snider főbe lőtte feleségét, a mindössze húszéves Dorothy Strattent, majd önmagával is végzett.


A holland származású - Dorothy Hoogstraten néven anyakönyvezték 1960-ban -, ám Kanadában élő lány érettségi után Coquitlam város egyik falatozójában dolgozott, amikor megtetszett a környék hírhedt kerítőjének.

A nálánál kilenc évvel idősebb Paul Snider rögtön világsikerrel kecsegtette a szőke tinilányt - ennek érdekében meztelen fotókat készített róla, és azokat elküldte több magazinnak, köztük a Playboynak is.

Ha nem lehet az övé, ne legyen senkié

A képek végül akkora sikert arattak, hogy 1979 augusztusában őt választották a hónap Playmate-jének, 1980-ban pedig az év nyuszilánya lett. Közben Snider folyamatosan ostromolta szerelmével a fiatal lányt.

Stratten végül, talán hálából, engedett neki, és 1979-ben hozzáment Las Vegasban - annak ellenére, hogy barátai óvni próbálták a férfitól.

A mézeshetek azonban hamar elmúltak, és a 19 éves nyuszilány egyre többször találkozott férje árnyékoldalával.

Snider őrült féltékenységi jeleneteit már nem bírta elviselni, így hamarosan máshol keresett, majd talált vigaszt. Végül teljesen elhidegültek egymástól. Stratten szeretőjéhez, Peter Bogdanovich rendezőhöz költözött, és benyújtotta a válási papírokat is.

1980. augusztus 14-én, dél körül a válóper ügyében kereste fel Snidert, közös barátjuk, dr. Stephen Kushner társaságában. Miután sok mindent átbeszéltek, a férj azt kérte, hadd lehessen utoljára kettesben feleségével, így bevonultak a hálószobába.

Estefelé azonban Kushner gyanakodni kezdett, és mivel a kopogásra nem válaszoltak, betörte az ajtót. Rögtön megpillantotta az élettelen szépséget, akinek fejéből szivárgott a vér, mellette pedig ott feküdt férje, ugyancsak holtan, lőtt sebbel a halántékán.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Dorothy Strattent a Los Angeles-i Westwood Memorial Parkban helyezték örök nyugalomra. Fájdalmasan rövid életéről több megemlékezés is készült: az 1981-es filmváltozatban - Death of a Centerfold: The Dorothy Stratten Story - Jamie Lee Curtis, míg az 1983-as Star 80 címűben Mariel Hemingway alakította. A szintén kanadai Bryan Adams zenész pedig The Best Was Yet To Come című dalában idézte fel a tragikus sorsú nyuszilány életét.

Ezt is szeretjük