97 évesen elhunyt a legendás színésznő - Tüdőgyulladás vitte el Doris Day-t
Elhunyt a hollywoodi legenda, Doris Day.

doris-day-meghalt-cover

Doris Day az utolsó hollywoodi legendák egyike volt, de sajnos most tőle is búcsúznunk kell: az énekes-színésznőt 97 éves korában érte a halál a kaliforniai otthonában.

Rövid betegség után távozott Doris Day

Doris Day hozzátartozói röviden nyilatkoztak csak a BBC-nek a tragédiáról:

- Ma reggel, 97 éves korában elhunyt Doris Day. Kiváló formában volt a korához képest, az egészségével sem volt gond, azonban nemrég súlyos tüdőgyulladást kapott, amiből sajnos nem tudott felépülni. Legjobb barátai körében távozott - nyilatkozták a hírportálnak.

Leghíresebb filmjei a Párnacsata, Az üveg fenekű hajó, a Szeress vagy hagyj el és a Jer vissza, szerelmem! voltak. Az előbbiért még Oscar-díjra is jelölték 1960-ban, azonban Simone Signoret elhappolta előle az aranyszobrot. Ennek ellenére azért négy Golden Globe-díjat is megszerzett az élete során, így nem volt oka a szomorúságra.

A híres Que sera, sera című dal is az ő nevéhez fűződik, amit a Párnacsata című filmben énekelt el. Magyarországon Koncz Zsuzsa verzióját többen ismerjük a dalból, de az eredetit Doris Day adta elő.

2004-ben az Elnöki Szabadság-érdemrenddel is megjutalmazták, részben a filmes és zenei teljesítményéért, másrészt pedig a jótékonysági munkájáért, az ő nevéhez köthető a Doris Day Animal Foundation is, ahol számtalan állaton segítettek, és gazdát is találtak az elesett kis kedvenceknek.

Sztárok, akiktől tavaly búcsúznunk kellett

Sajnos a tavalyi év sem telt el halálesetek nélkül. Nézd meg, mely hírességektől kellett örökre búcsút vennünk.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük