Donald Trumpon röhögnek a netezők - Ízekre szedik az elnököt
Trump ezúttal sem gondolta át, mit ejt ki a száján.

donald-trump-szeleromu-rak-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Donald Trump ismét azon dolgozott, hogy lejárassa egykori ellenfelét, Hillary Clintont, aki a várakozások ellenére elbukott annak idején az elnökválasztáson az ingatlanmogul-valóságshow-sztárral szemben.

Óriási butaságot mondott

Az elnök tegnap a Nemzeti Republikánus Kongresszusi Bizottság tavaszi adománygyűjtő rendezvényén mondott beszédet Washingtonban. Mivel Hillary Clinton mindig is nagy támogatója volt a megújuló energiák használatának, egyértelmű volt, hogy Trump nem ért majd egyet a kezdeményezéssel. Beszédében most a szélerőművek ellen emelte fel a hangját, melyek szerinte: rákot okoznak.

- Hillary csak ezt szajkózta: szél, szél és szél. Szóval, ha van szélerőmű a házad közelében, akkor gratulálok, 75%-kal csökkent az ingatlan értéke. Ja, és szakértők megállapították, hogy a hangja rákot okoz, ehhez mit szóltok? - mondta a rendezvényen.

A Twitter szinte felrobbant a kijelentése után: számos amerikai jelezte, hogy ennél nevetségesebb blődséget még sohasem hallott. "Igen, erről a kutatásról már én is hallottam, sőt, a szélturbina közvetlenül beléd fújja a rákot", "Szegény Ted nagybácsim is szélerőmű okozta rákban halt meg, örülök, hogy dicső vezérünk felvette a harcot ezzel a kevéssé ismert gyilkos kórral", "Kíváncsi lennék, kik azok a szakértők, akik megállapították a szélerőműrák kialakulását. Van egy olyan érzésem, hogy épp azok, akik szerint Trump a valaha élt legnagyszerűbb elnök" - írták.

Tényleges kutatók a kijelentése után valóban utánajártak a problémakörnek, és az alábbi konklúzióra jutottak:

- A szélturbinák egyáltalán nem károsak az egészségre, bár tény, hogy a hangjuk bizonyos távolságból zavaró lehet, de maximum alváshiányt, ebből fakadó fáradtságot és némi hányingert okozhatnak, rákot biztosan nem. Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy akár egyetlen esetben is kialakult volna rák a szélerőmű közelsége miatt - nyilatkozta Simon Chapman, a Sydney Egyetem közegészségügyi professzora.

Melania Trump mit szól ezekhez?

A first lady-t számos kritikával illették amiatt, hogy miért nem hagyta már el a férjét, aki folyamatosan lejáratja az ilyen és ehhez hasonló beszólásaival. Így reagált rá.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük