Donald és Melania Trump friss fotókon: először jelentek meg a választások óta nyilvános eseményen
Donald és Melania Trump a veteránokra emlékeztek meg szerdán.

donald-és-melania-trump-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szombaton derült ki, hogy Joe Biden nyerte meg az amerikai elnökválasztást, szoros volt a küzdelem közte és Donald Trump között, de végül a demokraták jelöltjét jelentették be nyertesnek, így 2021. január 20-án Biden veszi át a vezetést az Egyesült Államokban. A republikánusok elnökjelöltje nem örült a végeredménynek, sőt, már múlt szerdán csalással vádolta meg a Demokrata Pártot.

Egyelőre nem is ismeri el a vereségét, jogászai perkeresetet nyújtottak be, hogy Michigan államban függesszék fel a választási eredmények érvényesítését, mert szerintük szabálytalanságok történtek ott. Georgia államban pedig újrakezdték a szavazatok számlálását. Ennek ellenére több családtagja javasolta Trumpnak, hogy fogadja el, veszített, beleértve feleségét, Melania Trumpot és vejét, Jared Kushnert. Bár a szombati eredmény bejelentése után egy nappal az elnököt lefotózták golfozás közben, a first ladyvel csak szerdán mutatkoztak együtt, mivel hivatalosak voltak egy nyilvános eseményre.

Donald és Melania Trump először jelent meg nyilvánosan a választások után

November 11-én volt a veteránok napja az Egyesült Államokban, ennek alkalmából az elnöki pár az Arlingtoni Nemzeti Temetőben rótta le tiszteletét a háborús hősök előtt. Természetesen fotók is készültek róluk. Mivel ez egy megemlékezés volt, így a protokoll szerint nem illik semmilyen érzelmeket kifejezni az arcon, így ezekből a képekből nem lehet megtippelni, hogy milyen jelenleg a házaspár hangulata. 

GettyImages-1229579135
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Az elnök beszédet nem mondott a helyszínen, csak koszorút helyezett el. Twitter-oldalára folyamatosan posztol, továbbra is azt kommunikálja, hogy ő áll nyerésre, nem Biden. November 10-én ennyit írt: "GYŐZNI FOGUNK!"

A szavazatokat jelenleg is számolják még az Amerikai Egyesült Államokban, az idei választásokon sokan a koronavírus-világjárvány miatt biztonságosabbnak látták, ha levélben szavaznak, november 3-ig lehetett postázni a leveleket, így akár több napig eltarthatott, mire azokat megkapták az illetékesek, illetve egyes államok megyéiben le is állították ideiglenesen a szavazatok számlálását. Pont ezek miatt több államban nem 100 százalékos a feldolgozottság.

GettyImages-1229579429
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Sem Donald, sem Melania Trump nem vette fel a kapcsolatot egyelőre a Biden házaspárral - írta meg a CNN. Hivatalosan az a szokás, hogy az elnöki pár szépen megkezdi az átadási procedúrát, például Trumpnak most már el kellene juttatnia a neki címzett, napi tájékoztatókat a megválasztott elnöknek is, erre viszont egyelőre nem hajlandó. A first ladynek pedig illene meginvitálni a helyébe lépő Jill Bident egy teára a Fehér Házba, 2016 novemberében Michelle Obama pont így járt el Melaniával.

Jill és Joe Biden fiatalon

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Jill és Joe Biden, amikor egymásba szerettek.

Ezt is szeretjük