Donald Trump durván beégette magát a koronavírus kapcsán - Szapulják érte a kommentelők
Donald Trumpot friss Twitter-posztja miatt támadják a kommentelők.

donald trump cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus világszerte egyre jobban terjed, a politikai vezetők újabbnál újabb szigorításokat vezetnek be a járvány megállítása érdekében, emellett rendszeresen felszólalnak az üggyel kapcsolatban.

Az Egyesült Államokban Donald Trump tegnap már bejelentette, hogy az elkövetkezendő két hétben a tíz főnél nagyobb rendezvényeket és összejöveteleket betiltják, kérte az idős polgárokat, hogy inkább maradjanak otthon, és kerüljék az embereket. Nemcsak a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatókon, hanem a Twitter-oldalán is megszólalt a vírussal kapcsolatban, ami hatalmas felháborodást váltott ki.

Donald Trump kínai vírusnak nevezte a világjárványt

Az elnök egy bejegyzésében az alábbi ígéretét tette: "Az Egyesült Államok minden erejét beveti, hogy megsegítse azokat az iparágakat, például a légi társaságokat, amelyekre negatív hatással van a kínai vírus. Erősebbek leszünk, mint valaha!" - fogalmazta.

Rengetegen felháborodtak ezen a mondatán, mivel korona- helyett kínai vírust írt, a legtöbben emiatt rasszizmussal vádolták meg az elnököt.

"Koronavírus a neve, és most már olyan amerikai, akár az almás pite, szóval hagyja abba a rasszista megnyilvánulásait.", "Miért keveri bele a rasszizmust ennyire érzékeny helyzetbe? Az ilyen időkben erős és stabil politikai vezetőre lenne szüksége az országnak, de az nem ön.", "Amikor már azt gondolnád, hogy Trump nem süllyedhetne mélyebbre, akkor mindig rátesz egy lapáttal.", "A vírusnak nincs nemzetisége." - fogalmazták a Twitteren.

Mások a döntésével nem értettek egyet: "inkább azokat az amerikai polgárokat támogatnád, akik ebben a nehéz helyzetben nem tudják befizetni a lakbért", "talán azon amerikaiak mellett kéne kiállnod, akik nem tudnak dolgozni a járvány miatt" - fogalmazták a kritikusok.

Ő Donald és Melania Trump fia

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Donald és Melania Trump közös gyermeke, Barron.

Ezt is szeretjük