Donald Trump nem bír magával: botrányos beszédének közvetítését még a tévétársaságok is megszakították
Donald Trump annyi valótlanságot állított beszédében, hogy még a tévétársaságok is megszakították annak közvetítését.

donald-trump-beszéde-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyelőre még számolják a szavazatokat az Amerikai Egyesült Államokban, így még mindig nem tudjuk, hogy a republikánus Donald Trump vagy a demokrata Joe Biden nyert-e. A billegő államokban fej-fej mellett haladnak, de egyelőre 253 elektori szavazattal Biden vezet.

Trump még a november 3-ai választás napján elégedett volt, és úgy érezte, nagy győzelmet arat, ahogy percről percre hozták nyilvánosságra a különböző államok az eredményeket, egyre inkább azt érezte, hogy a Demokrata Párt csalt, szerda este kifejtette a Twitterén, hogy rejtélyes módon eltűnt az előnye, majd csütörtökön több billegő államban csapatával kérvényezte a szavazatok újraszámolását, máshol a voksok számolásának a szüneteltetését kérte. Tegnap azt is bejelentette, hogy sajtótájékoztatót tart, ám az ott tartott beszéde annyira botrányosra sikeredett, hogy az amerikai tévétársaságok zöme inkább megszakította a közvetítést.

A CNN szerint Donald Trump egy beszédében sem mondott még ennyi valótlan állítást

A 17 perces beszédében azt állította, hogy összeesküdött ellene a média és a nagy tech cégek, akik egyértelműen azt akarják, hogy Joe Biden legyen az idei választás abszolút nyertese, a Demokrata Pártot csalással vádolta meg. Szerinte csak ha a "legális szavazatokat" számolják meg, akkor egyértelműen ő nyerte meg a választást. Azt is állította, hogy megnyerte Wisconsin, Michigan, Pennsylvania és Georgia államokat, arra hivatkozva, hogy az ottani szavazatszámlálásban már korán jelentős volt a vezetése, de ez nem igaz, hiszen az említett első két államban pont veszített, utóbbi kettőben pedig még nem derült ki a végeredmény. A 444 szúrta ki először, hogy az MSNBC csatorna megszakította beszédének közvetítését.

Így tett több másik nagy tévécsatorna is, például az ABC, a CBS, a CNBC, a megszakítás után több híradós, például Brian Williams vagy Shepard Smith is tájékoztatta a nézőit, hogy az elnök több valótlan dolgot állít a beszédében. Erre a legjobb példa a törvényes szavazatokkal való gondolata, igazából semmi bizonyítéka nincs arra, hogy tényleg csalás állna a választás hátterében, az viszont tény, hogy azoknak az embereknek, akik postai úton adták le a voksukat, többsége Bidenre szavazott.

Az idei elnökválasztáson sokan a koronavírus-világjárvány miatt szavaztak levélben inkább, annak idején Biden is erre buzdította az embereket, míg Trump a leveles szavazásra azt mondta, hogy nem biztonságos. Amikor kirobbant a járvány, Trump nem vette komolyan a vírust, ezt pedig nyíltan kommunikálta is. Bár októberben megfertőződött, ennek ellenére Michiganben tartott vasárnapi kampányrendezvényén Európát keményen bírálta az újabb szigorítások miatt. Az új szabályokat drákói szigorként jellemezte. A beszédéből úgy tűnhetett, hogy még mindig nem veszi elég komolyan a világjárványt, ebből kiindulva jogosan feltételezhetjük, hogy a Trump-szavazók egy bizonyos százaléka sem tart túlzottan a vírustól, lehet, pont emiatt kapott kevesebb voksot postai úton, mint ellenfele.

A FOX News és a CNN viszont végig közvetítette a beszédét, utóbbi hírcsatorna honlapjára Daniel Dale újságíró egy cikkben nyilvánította ki, hogy ez volt Donald Trump legtöbb valótlanságot tartalmazó beszéde azóta, amióta 2016-ban megválasztották elnöknek.

Így fest Donald Trump kisebbik lánya

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Tiffany Trump.

Ezt is szeretjük