Donald Trump már biztos a győzelmében: egyből szapulni kezdték posztjáért
Donald Trump úgy érzi, már ma este bejelentheti győzelmét.

donald trump cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Javában zajlik a szavazatok számlálása az Egyesült Államokban, egyelőre még csak részeredmények vannak, de azt nem lehet tudni, hogy az elnökválasztáson végül a republikánus Donald Trump vagy a demokrata Joe Biden nyert-e.

A jelölteknek összesen 270 elektori szavazatot kell megszerezniük, hogy elnyerjék az elnökséget. Minden állam más-más elektori számokkal rendelkezik, például Kalifornia 55-tel, míg Wyoming csak hárommal. Az elektori számokat a tízévenként tartott népszámlálás alapján határozzák meg. Egyelőre nagyon szoros a küzdelem, cikkünk megírásakor Joe Biden 225, míg Trump 213 elektori szavazatot gyűjtött össze.

Donald Trump biztos a nyerésben, ennek hangot is adott

Az elnökjelöltek már tűkön ülve várják, hogy végre kiderüljenek az eredmények. Donald Trump a Twitterére posztol rendszeresen, nyolc órával ezelőtt azt írta ki, hogy jól állnak, és köszöni szépen a szavazatokat. Egy órával ezelőtt már bátrabban fogalmazott: "Ma este bejelentek egy nagy győzelmet!"

Az emberek rögtön támadni kezdték őt, hiszen még nem tudták megszámlálni az összes szavazatot, ilyen szoros állás mellett egyelőre nehéz megmondani, ki az esélyesebb. Ráadásul az Egyesült Államokban sokan levélben adták le a voksukat, így akár több napig elhúzódhat a betonbiztos végeredmény bejelentéséig. Alyssa Milano, a Bűbájos boszorkák sztárja így bírálta az elnököt: "Ez egyáltalán nem így működik. Egy demokráciában minden voksot megszámolunk, mert minden szavazat érvényes."

Más emberek is kiakadtak Trump posztján: "hagyd abba, hogy győztesnek nyilvánítod magad. A hivatalos bejelentéseknek hiszek csak.", "Még minden szavazatot meg kell számolni, még nem jött el az ideje, hogy bemutasd a nevetséges táncmozdulataid!" - írták.

Joe Biden valószínűleg Trump tweetjére reagálva ezt posztolta ki: "Nem az én feladatom, vagy Donald Trump feladata, hogy kijelentse ennek a választásnak a győztesét. Ez a választók feladata" - írta, majd egy másik bejegyzésében leírta, bízik a győzelmében.

Fotókon Tiffany Trump

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép Donald Trump kisebbik lánya, Tiffany.

Ezt is szeretjük