A koronavírussal fertőzött Donald Trumpot kiengedték a kórházból: így fest friss fotóin
Donald Trump az állapotáról is nyilatkozott.

donald trump cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken derült ki, hogy Donald Trump és a first lady, Melania is elkapta a koronavírust, eleinte olyan hírek jelentek meg róluk, hogy csak enyhe tüneteket produkálnak, végül az Egyesült Államok elnökét kórházba szállították aznap este.

A hétvégén kiderült, hogy az állapota súlyosabb lehet, mint ahogyan azt kommunikálták, emellett kísérleti gyógyszerrel kezelték. Végül három nap után elhagyhatta a kórházat.

Donald Trumpnak most ilyen az állapota

Trump vasárnap már kiment a kórház elé, hogy az érte aggódó embereket üdvözölje. A 74 éves politikus magyar idő szerint a hétfő esti órákban jelentette be a Twitteren, hogy elhagyhatja a Walter Reed Medical Centert. Helikopterrel szállították vissza a Fehér Házba, melynek erkélyén friss fotók is készültek róla. Az alábbi képen még a maszkot is levette magáról. A New York Times beszámolója szerint maszk nélkül is ment vissza otthonába.

GettyImages-1228915873
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Közösségi oldalán részletesen beszámolt jelenlegi állapotáról.

- Nagyon jól érzem magam! Ne féljenek a COVID-tól, ne engedjék, hogy elhatalmasodjon az életük felett! A Trump-adminisztráció alatt remek gyógyszereket és kezeléseket fejlesztettünk ki. Jobban érzem magam, mint húsz évvel ezelőtt - fogalmazta.

Orvosa, dr. Sean P. Conley azt nyilatkozta, hogy az elnök állapota az elmúlt 24 órában sokat javult, ezen a héten még monitorozzák rendszeresen, de ha nem romlik az egészsége, és jövő hét hétfőn is ugyanolyan jól lesz, akkor lesznek tényleg nyugodtak.

GettyImages-1228916347
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Trump azt is bejelentette, hogy hamarosan folytatja a kampányát, hiszen november elején lesznek a választások az Egyesült Államokban. A republikánusok elnökjelöltjeként a demokrata Joe Bidennel várhatóan október 15-én vitázik ismételten.

Politikusok fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festettek fiatalkorukban a világhírű politikusok.

Ezt is szeretjük